Продукти, які лікують краще за ліки 

Деякі проблеми зі здоров’ям можна вирішити, заглянувши не в аптеку, а в супермаркет. Так, існують продукти, які реально допоможуть нашому організму впоратися з тією або іншою недугою.

Часник

Вживання часнику в їжу вирішить відразу кілька проблем вашого організму. Так, в часнику містяться компоненти, які знижують холестерин і рівень тригліцеридів, а також гальмують утворення тромбів і знижують артеріальний тиск. А біологічно активне з’єднання аліцин, що міститься в часнику, захистить від серцевого нападу, атеросклерозу, інсульту.

Особливо ефективно часник бореться з бактеріями в дихальних шляхах, легенях, порожнині рота, а також вбиває шлунково-кишкових паразитів. Часник успішно бореться з вірусами і зміцнює імунітет.

Броколі

Броколі також працює на наше здоров’я відразу в декількох напрямках. Так, кальцію в броколі не менше, ніж в молоці, а ще в ньому міститься цілий набір корисних речовин: вітаміни А, В9, К, С, а також фосфор, залізо, калій і магній.

Броколі особливо корисна людям, які страждають від серцево-судинних захворювань. Вона виводить холестерин з організму, служить для профілактики інсультів, зміцнює стінки судин. Крім того, цей продукт стабілізує і нормалізує роботу кишечника і печінки. Діабетикам броколі буде корисна, так як вона здатна нормалізувати рівень цукру в крові.

Чорниця

Чорниця добре впливає на гостроту зору, а вітамін C в її складі запобігає розвитку катаракти. Крім того, вона особливо багата на антиоксиданти. Це ягода знижує кров’яний тиск і ступінь окислення холестерину. Вона корисна людям похилого віку для поліпшення пам’яті.

Ягода лікує серцево-судинну і сечостатеву систему завдяки своєму багатому вітамінами складу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів