Топ-8 продуктів, які впливають на ваш настрій

Правильне харчування – запорука нормального функціонування внутрішніх органів, хорошого самопочуття і здоров’я в цілому. Але мало хто знає, що їжа впливає не тільки на роботу систем організму, але і по-різному позначається на нашому ставленні до подій. Іншими словами, їжа впливає на настрій. Для початку розглянемо продукти, які надають бадьорості, сил і гарного настрою:

Банан. Завдяки наявності вітамінів, фосфору і заліза, цей продукт користується широкою популярністю по всій планеті. Але мало хто знає, що вітамін В, який міститься в банані в великій кількості, перетворює триптофан в гормони, що відповідають за гарний настрій.

Лосось і жирна риба. У цих морепродуктах є омега-3, яка відповідає за роботу нервової системи і психічне здоров’я людини. Згідно зі статистикою, люди, які регулярно вживають в їжу лосось, набагато рідше страждають депресією.

Яйця. У жовтку міститься холін. Він бере активну участь в синтезі ацетилхоліну, який відповідає за нормальну роботу мозку, здоров’я нервової системи, а також впливає на настрій.

Гречана каша. Містить магній, який сприяє боротьбі з поганим настроєм, покращує внутрішні процеси в організмі, а також допомагає боротися зі стресом. Крім цього, гречка допомагає боротися з головним болем, втомою і відчуттям підвищеної тривожності.

Тепер розглянемо список продуктів, які негативно відбиваються на нашому настрої, викликаючи відчуття втоми, млявості і нудьги.

Напої з великим вмістом цукру. До них відносяться солодкі води, пакетовані соки, енергетики. Всі вони мають в своєму складі кукурудзяний сироп з глюкози і фруктози, які підвищують тиск і негативно відбиваються на роботі нервової системи.

Овочі сімейства пасльонових. До них відносяться помідори, баклажани, картопля. Проблема даних продуктів в тому, що вони містять природні пестициди – глікоалканоіди, які стимулюють роботу нервової системи і викликають відчуття втоми, розбитості і проблеми зі сном.

Солодка кукурудза. Містить цукор і мідь, які часто викликають сильні головні болі і чутливість до зміни тиску.

Ферментована їжа. Проблема цієї їжі пов’язана з процесами бродіння в них і виникнення в організмі сильних амінів. Один з таких, гістамін, підсилює відчуття тривожності і збільшує викид адреналіну в кров.

Джерело

Поділись


Новини партнерів