7 ознак того, що потрібно перевірити здоров’я нирок

Організм – це єдина система, і, якщо робота якого-небудь органу дає збій, тіло відповідає на проблему і подає сигнал про допомогу. Чи помічали ви, що висококласні фахівці подеколи можуть поставити діагноз без серйозних медичних обстежень? Все тому, що існує ряд ознак, за якими можна визначити слабкі місця організму і органи, які потрібно лікувати в першу чергу. Розглянемо 7 ознак того, що існує проблема з нирками:

Неприємний запах з рота

Головними причинами неприємного запаху з рота можуть бути проблеми з органами травлення або скупчення шкідливих мікроорганізмів у ротовій порожнині. Якщо крім неприємного запаху ви відчуваєте у роті металевий присмак, насамперед перевірте стан нирок.

Підвищена стомлюваність і мігрень

Якщо вас регулярно мучать головні болі, а також ви без особливих на те причин відчуваєте занепад сил і втому, причиною симптомів може бути нестача вітаміну D, за вироблення якого і відповідають нирки. Також варто пам’ятати, що при проблемах з нирками може розвиватися анемія.

Задишка

Якщо нирки працюють погано, рідина з організму може потрапляти в легені. Друга причина задишки може критися в анемії, яка призводить до недостатньої кількості кисню в організмі.

Набряклість ніг

Завдання нирок – виводити з організму рідину, і, якщо працюють вони неправильно, в тілі затримується натрій і виникає набряклість кінцівок. Найчастіше це щиколотки і руки.

Біль у спині

Якщо ви відчуваєте ниючі або неприємні болі в області під грудною кліткою, причиною цього може бути ниркова недостатність. Також цей симптом може супроводжуватися нудотою, підвищеною температурою тіла і частим сечовипусканням.

Мішки під очима

Набряклість навколо очей дуже часто є ознакою порушення роботи нирок. Причиною цього є те, що нирки не в змозі утримати і рівномірно розподілити білок по всьому тілу.

Зміна кольору сечі

Якщо змінилася частота сечовипускання, колір, запах або зовнішній вигляд, негайно зверніться до лікаря і здайте аналізи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів