Все можливо: як схуднути за один місяць?

Лікар-психотерапевт, що спеціалізується на харчовій поведінці, Михайло Гаврилов, вважає, що схуднути можна, змінивши звички, через які виникає зайва вага.

Вести харчовий щоденник. У такий щоденник потрібно записувати абсолютно все, будь-який шматочок, з’їдений за день. Цей метод дозволяє людині усвідомити, що вона споживає занадто багато їжі, а також занадто багато їсть “сміттєвої” їжі. Ведення щоденника допомагає підходити до харчування обдумано.

Зважуватися. Експерт радить зважуватися щодня, відразу після пробудження. Регулярне зважування також грає роль дисциплінуючого фактора в плані споживаних калорій.

Регулярно їсти овочі і корисні жири. Лікар радить щодня з’їдати 450-700 грамів некрохмалистих овочів і зелені. За його словами, клітковина активізує виведення з організму жирових молекул.

Що стосується корисних жирів, їх споживання стимулює роботу генів, що відповідають за розпад жирів, знижують тягу до жирної і солодкої їжі. Джерелами таких жирів є риба, горіхи, авокадо.

Відмовитися від готової їжі Така їжа майже не містить корисних для організму речовин (вітамінів, мінералів, жирів, амінокислот), або містить їх у мінімальній кількості і в поєднанні з штучними інгредієнтами.

Звести кількість цукру до мінімуму. Щоб звикнути до зникнення солодощів з щоденного раціону, організму необхідно 28 днів. За цей час відбувається повне оновлення смакових рецепторів і звична для людини тяга до всього солодкого зникає. Фахівець радить набратися терпіння і витримати, тобто замість солодкого овочі, фрукти і натуральні молочні продукти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів