Почервоніння обличчя після вживання алкоголю може бути ознакою гіпертонії або раку – дослідження

Вчені назвали групу крові, власники якої найбільш схильні до алкоголізму

Виражене почервоніння через прилив крові до обличчя після вживання алкоголю може сигналізувати про підвищений ризик серйозних порушень в організмі.

Згідно з даними, опублікованими в MedicalNewsToday, почервоніння обличчя після вживання алкоголю може асоціюватися з розвитком гіпертонії і деяких видів раку. Автори публікації апелюють до двох досліджень. Перше (його результати опубліковані журналом Alcoholizm: clinical & experimental research) виконали корейські вчені. Дослідники порівнювали показники кров’яного тиску у двох груп чоловіків: в першій у чоловіків виникало почервоніння після прийому алкоголю, у другій – ні. Прийнявши до уваги показники віку, ваги, фактора куріння і фізичних навантажень, вчені встановили: чоловіки, які червоніли від вживання алкоголю «мали значно вищий ризик гіпертонії, якщо вони випивали чотири і більше стандартних доз алкоголю в тиждень».

Результати другого дослідження були опубліковані журналом NSBI. Його автори встановили пряму залежність між почервонінням обличчя після випивки і ймовірністю захворіти на рак. Виявилося, що чоловіки з гіперемією обличчя були в більшій мірі схильні до розвитку раку горла і раку стравоходу в порівнянні з тими, хто не червонів після алкоголю.

Фахівці відзначають, що почервоніння обличчя – це реакція судин на підвищені концентрації в крові продуктів розпаду етанолу. За їх словами, описаний вище побічний ефект вживання алкоголю частіше зустрічається у людей східноазіатського походження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів