Фахівці назвали фрукти, які здатні уповільнити старіння

Щоб фрукти дійсно давали ефект омолодження організму, їсти їх потрібно регулярно – рідкісне вживання корисних плодів не приносять бажаного результату.

Нещодавно німецькі вчені опублікували результати дослідження, яке підтвердило властивість плодів граната сповільнювати старіння. Фахівці встановили, що в гранаті містяться специфічні речовини (уролітін А і метаболіт біомолекул), що виробляють ефекти на клітинному рівні, які ведуть до тривалого збереження молодості. Коментуючи цю знахідку зарубіжних фахівців, лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла про те, які ще фрукти допомагають припиняти наступ старості.

«Сповільнювати старіння здатні всі фрукти, що містять велику кількість антиоксидантів. Цими речовинами багаті всі фрукти і ягоди яскравого, насиченого забарвлення: слива, виноград, чорниця, чорноплідна горобина, обліпиха, абрикоси, зелень і багато інших», – пояснила Соломатіна.

За словами лікаря, антиоксидантні речовини нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, здатних прискорювати старіння: ці молекули, зламуючи клітину, призводять до порушення діяльності спочатку клітинної мембрани, потім ядра. В результаті клітина втрачає здатність ділитися – таким чином виникає клітинна смерть, активізуються механізми старіння в організмі.

«Влітку, як джерело антиоксидантів особливо корисні сезонні ягоди – полуниця, черешня, суниця, червона смородина. Взимку їх можна їсти в замороженому вигляді», – підказала експерт.

Дієтолог додала, що для досягнення омолоджуючого ефекту корисно вживати якомога більш різноманітну рослинну їжу. Це «тренує» кишечник і розвиває його здорову мікрфлору, від якої залежать найважливіші процеси в тілі, включаючи схильність до збереження молодості.

«Їсти плоди потрібно регулярно, рідкісні перекушування не дадуть потрібного ефекту. При цьому чим ширше розмаїття рослинної їжі, тим краще захищений організм», – поділилася думкою Олена Соломатіна.

Джерело

Поділись


Новини партнерів