5 продуктів, які можуть зіпсувати жінкам здоров’я і зовнішність

Вживання деяких продуктів має особливо ретельно контролюватися жінками, вважають дієтологи. Експерти назвали їх – це макарони, рис, цукор, маргарин і смажені вироби.

Смажені страви. На думку фахівців, смажені продукти здатні псувати роботу шлунка і кишечника, а також бути фактором посилення целюліту і проблем зі шкірою. Вживання смажених страв може сприяти збільшенню вироблення інсуліну в підшлунковій залозі. Це, в свою чергу, активізує виробництво чоловічих гормонів – андрогенів, які стимулюють діяльність сальних залоз, що призводить до надлишкового виробництва шкірного сала. Шкірне сало забиває пори шкіри, і це приваблює бактерії, що викликають появу запалень, висипи вугрів.

Макарони і білий хліб. Занадто активне споживання цих продуктів може породити саме у жінок проблеми з серцево-судинною системою. Було виявлено, що жінки з числа пристрасних любительок макаронних виробів і хліба в два рази частіше страждають від серцево-судинних захворювань. Вживання макаронів, як і багатьох інших борошняних страв, сприяє підвищенню рівня глюкози в крові. Для жінок це може являти собою особливу небезпеку, оскільки в їх організмі процеси підвищення рівня глюкози і без того активізуються під впливом статевого гормону естрогену. Порушення нормального балансу цукру в крові мають згубний вплив на здоров’я жіночого серця.

Дієтологи радять вибирати дієтичні хлібці, висівки і чорний хліб, багаті клітковиною.

Маргарин. Цей продукт містить велику кількість трансжирів – дешевих видів жирів, що складаються з трансізомерів жирних кислот. Трансжири отримують таким способом переробки, який робить їх небезпечними для здоров’я судинної системи і серця – вони сприяють швидкому накопиченню холестерину. Вчені встановили, що в тих випадках, коли в раціоні жінок більше 2% калорій припадає на трансжири, ризик інфарктів, інсультів та ішемічної хвороби серця відразу різко підвищується.

Білий рис. Деякі вчені вважають, що в віці після 40 років жінкам потрібно відмовитися від регулярного споживання рису. Він належить до продуктів, багатих рафінованими вуглеводами, які збільшують вміст цукру в крові. З процесом підвищення глюкози в жіночому організмі пов’язаний розвиток багатьох проблем, від появи зайвої ваги до діабету.

Цукор. Часте вживання солодкого прискорює старіння шкіри, сприяючи руйнуванню колагену – білка, що забезпечує шкірі рівність, гладкість і пружність. Крім колагену, цукор може руйнувати волокна іншого білка, еластину, в результаті чого шкіра стає млявою та схильною до птоз. З віком утворення колагену і еластину організмом природним чином знижується, і цукор, який з’їдається в великій кількості, лише прискорює процес вікових змін з шкірою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів