3 вправи, які допоможуть прибрати зайвий жир на боках

Люди, що мають зайву вагу, добре знають свої проблемні місця. Як правило, це область живота, талії, боків. Якими способами можна прибрати жир з боків? Ми більш ніж переконані в тому, що мої читачі – дорослі грамотні люди, які розуміють, що неможливо ось так взяти і позбутися від жиру в якомусь одному місці. Однозначно – потрібен комплексний підхід! Адже організм – єдина, цілісна система. І якщо він накопичив жир, значить, цьому є якась причина. В першу чергу потрібно встановити і ліквідувати цю причину.

Причини появи жиру на боках

Як правило, серед основних причин надлишку жиру на боках, в області талії і живота є:

1. Порушений обмін речовин. Що це означає? Речовини або погано засвоюються, погано ферментують або розщеплюються в шлунково-кишковому тракті, неправильно розподіляються в організмі, погано виводяться продукти розпаду і відходи. Організм відкладає незасвоєні елементи в жирове депо.

2. Незбалансоване харчування. Організм відчуває нестачу одних поживних речовин і надлишок інших. Як наслідок – жир відкладається в проблемні місця.

3. Малорухливий, сидячий спосіб життя. Організм не встигає витрачати надходження калорій і відкладає їх в жир.

4. Надлишок швидких вуглеводів в раціоні. Захоплення солодощами, надлишок цукру, борошняних продуктів. Це по-суті сміття, яке просто не потрібне організму. Куди його дівати? У жир. Найчастіше саме надлишок швидких вуглеводів відкладається в черевну область (живіт, талія, боки).

5. Деякі захворювання: гормональні збої, порушення в роботі гіпофіза, захворювання наднирників, щитовидної залози.

Найчастіше ці причини взаємопов’язані. Тому, не усунувши помилки в харчуванні, у людини навряд чи вийде позбутися проблем з вагою.

Щоб позбутися від жиру, необхідно:

  • відрегулювати раціон
  • контролювати кількість води, яку ви п’єте
  • додати в режим дня фізичне навантаження

Багато хто скаже, мовляв, це і так зрозуміло. Однак, просто знання ще ніколи не привели до результату. Дії – ось що дасть результат.

Для того, щоб прибрати жир з боків, талії і живота, необхідно вжити наступних заходів:

1. Почніть контролювати калорії. На перших порах просто необхідно рахувати калорії, хоча б в перші 1-2 тижні. Надалі можна скористатися простою системою збалансованого харчування без підрахунку калорій. Дуже часто людина навіть не уявляє собі, як багато вона з’їдає. Там вкусила, тут покуштувала – за день набігає стільки, що організм не встигає витрачати ці калорії.

2. Припинити сидіти на дієтах. Схуднути допоможе тільки правильне збалансоване харчування. У раціоні має бути достатня кількість білків, жирів та вуглеводів (БЖВ), щоб у організму вистачало ресурсів на всі внутрішні процеси, включаючи метаболізм і жироспалювання.

3. Вести щоденник харчування. Щодня записуйте все, що ви з’їли і випили протягом дня. Можливо, саме завдяки цьому простому прийому ви побачите, як багато з’їдали зайвого.

4. Раз на тиждень робіть виміри – вага і об’єми тіла. Одного тільки контролю ваги недостатньо. Дуже часто буває так, що вага на перших порах зникає повільно, зате швидко зменшуються обсяги. Це добра ознака, що говорить про те, що зникає саме жир.

5. Включіть в свій щоденний розклад нескладні вправи для позбавлення від жиру в області талії, живота і боків. Для виконання цих вправ вам не знадобиться займатися годинами – достатньо 5-15 хвилин в день.

Чи є якісь спеціальні вправи для позбавлення жиру на боках? Є. І зараз ми вас з ними познайомимо.

Вправи для позбавлення жиру на боках

КОСІ скручування. Початкове положення – лежачи на спині. Руки зчеплені в замок на потилиці. Підтягніть ліве коліно до грудей, одночасно поверніть корпус так, щоб правий лікоть торкнувся лівого коліна. Теж саме зробити з правою ногою і лівим ліктем.

РОСІЙСЬКІ скручування. Початкове положення – сидячи. Ноги зігнути в колінах, стопи на підлозі. Виконувати повороти корпусом вправо і вліво. Для більшої ефективності в руки можна взяти гантелі.

ПІДЙОМ ТАЗУ з положення НА БОКУ. Ця вправа нагадує бічну планку, тільки в динаміці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів