Названо три симптоми смертельних хвороб

Деякі симптоми можуть бути «червоним прапорцем» важкого захворювання.

Рекомендуємо обов’язково звернутися за медичною допомогою, якщо у вас:

Кров в сечі. Якщо у вас є кров у сечі, і ви також відчуваєте біль в боці або в спині, у вас можуть бути камені в нирках. Нирковий камінь – це маленький кристал з мінералів і солей, який утворюється у вашій нирці і проходить через трубку, яка несе вашу сечу.

Для більш точної діагностики лікар призначає рентгенографічне дослідження або ж УЗД, які дозволяють візуалізувати камені.

Якщо ж цей камінь проходить через сечовивідні шляхи, то пацієнти більше звертають увагу не на колір сечі, а на власні больові відчуття: біль при нирковій коліці вважається одними з найсильніших. Такий стан вимагає лікування та подальших лікарських дій по відношенню до каменя.

Якщо ви бачите кров у сечі, і у вас також є часті позиви до сечовипускання, а також якщо відчуваєте печіння і болючість під час цього процесу, то велика ймовірність, що це може бути сильна інфекція сечового міхура.

Іноді в сечу надходить змінена кров – тоді вона буде мати вигляд помиїв. Така сеча спостерігається у пацієнтів з гломерулонефритом – запаленням фільтраційного апарату нирки. Часто гломерулонефрити супроводжуються набряками і підвищенням артеріального тиску.

Наявність крові в сечі протягом тривалого часу і без будь-якого больового синдрому може свідчити про злоякісну пухлинну патологію.

Свистяче дихання. Це виразно чути, коли пацієнт видихає, але у важких випадках його можна почути, коли вдихає. Це викликано звуженням дихальних шляхів або запаленням.

Адже навіть інтуїтивно зрозуміло, що проблеми з диханням ні до чого доброго не приведуть, і при найменшому його порушенні слід звернутися за необхідною медичною допомогою – підручних засобів може не бути. Або можна просто не встигнути.

Це може бути симптомом астматичного нападу, загострення хронічного неспецифічного захворювання легень, важкої алергії або впливу хімічних речовин. Кожен з цих станів вимагає негайного втручання.

При терапії такого стану переслідуються дві мети. По-перше, відкрити дихальні шляхи швидкодіючими засобами. Наприклад, бронходилататори часто використовуються для лікування хрипів і полегшення кашлю. Вони працюють, розслабляючи гладкі м’язи, які є в структурі стінок дихальних шляхів.

По-друге, необхідно контролювати запалення в дихальних шляхах. Рецептурні протизапальні препарати можуть зменшити запалення і надлишок слизу в дихальних шляхах. Вони зазвичай призначаються у вигляді інгаляторів, проте також доступні у вигляді таблеток тривалої дії. Сиропи використовуються для маленьких дітей.

Суїцидальні думки. Цьому питанню чомусь приділяється мало уваги, але ж воно насправді є дуже важливим. Також вкрай мало уваги приділяється депресії через перебільшену популяризацію цього терміна.

Депресія – це не коли сумно. Це коли спостерігається пригнічення розумової діяльності зі спотворенням типу мислення, що супроводжується руховою загальмованістю. Іноді рухова загальмованість переходить в іншу грань, стаючи гіперактивністю, в той час як негативне мислення нікуди не дівається. Такий стан називають ажитованою депресією, і саме він характеризується дуже високим рівнем суїцидальних спроб пацієнтів.

Пам’ятайте, що до себе треба ставитися уважно і помічати будь-які небезпечні ознаки на самому початку, щоб уникнути подальшого, іноді фатального, розвитку подій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів