Що можна і чого не можна їсти при циститі: пояснення лікарів

Дієта має величезне значення при лікуванні циститу – поширеного в різних країнах захворювання. Експерти з Італії розповіли про те, що потрібно обов’язково включити в дієту, і чого слід уникати.

Обов’язково і якомога більше вживайте воду, якщо ви зіткнулися з циститом. Вода розчиняє сечу, роблячи її менш кислотною і концентрованою. А значить, вона рідше подразнює сечовий міхур. Зробіть вибір на користь складних вуглеводів, включаючи коричневий хліб і рис, кіноа, боби і овочі, які містять крохмаль на кшталт картоплі, батату і ріпи. Це дозволяє запобігати закрепам і боротися з їх проявами. Складні вуглеводи багаті клітковиною, яка також допомагає при циститі.

Вживайте журавлинний сік, оскільки він є слабкою кислотою і не дає бактеріям приєднуватися до стінок сечового міхура, що ускладнює поширення інфекції. Налягайте на свіжі фрукти і зелені листові овочі, які зміцнюють імунну систему. У вашому раціоні має бути присутнім натуральний йогурт, що забезпечує організм пробіотиками та цінними бактеріями. Не забувайте і про пребіотики, що створюють необхідне навколишнє середовище для бактерій.

А ось продукти харчування, що володіють високою кислотністю і призводять до запалень, потрібно виключити з раціону. До них відносяться чай, кава та інші напої з кофеїном, алкоголь, перероблене м’ясо і спеції. Відмовтеся від простих вуглеводів на зразок білого хліба і рису. Перестаньте годувати ті противні бактерії, які і призводять до загострення циститу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів