Лікарі назвали продукти, які підвищують артеріальний тиск

Артеріальний тиск – найбільш важливий показник стану організму людини, він відображає з якою силою кров, виштовхується серцевим м’язом та тисне на стінки судин.

Для того, щоб уникнути підвищення тиску в судинах, необхідно виключити зі свого раціону продукти, що містять сіль, кофеїн. Наприклад, заварну каву і солодкі газовані напої.

Щоб запобігти підвищенню артеріального тиску і знизити ризик інфаркту потрібно приймати гіпотензивні препарати, стежити за показниками тиску і, звичайно, дотримуватися спеціальної дієти.

Необхідно виключити продукти, що містять значну кількість солі: це будь-які ковбаси, консерви, оселедець, квашена капуста, солоні огірки. Всі ці продукти сприяють підвищенню артеріального тиску.

Для підтримки тиску в межах норми (виходячи з вашого віку) слід вживати не більше шести грамів солі в день.

Підвищення артеріального тиску, в першу чергу, небезпечне тим, що це може спровокувати інсульт. Також воно може виступати в якості додаткового фону для ішемічної хвороби серця і, отже, інфаркту міокарда. Ці зміни в судинній стінці сприяють ураженню серця, а також можуть стати причиною раптової смерті.

Найчастіше до гіпертонії схильні люди похилого віку, тому що це захворювання розвивається з віком. Правда, останнім часом нерідкі випадки гіпертонії і в 30 років, і в 20. Найчастіше, звичайно, в молодому віці вона має вторинну природу на тлі захворювання нирок, вроджених судинних аномалій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів