Шкідливі звички, від яких обов’язково потрібно відмовитися до 40 років

У 40 років організм проходить перший важливий рубіж: процеси в клітинах стають незворотними і всі приємні, але шкідливі радості життя починають працювати проти нас. Тому, життя між 30 і 40 роками – ідеальний вік, коли можна ще щось скорегувати в своїх звичках і позбутися від найгірших з них. В принципі, інших варіантів тут і немає: або дурості, або плюс до років життя.

Спортивні навантаження

У тридцять років ви більше не маєте права пропускати тренування в залі. Фізичне навантаження допомагає тримати м’язи в тонусі, стимулює обмін речовин і зміцнює кістки. Дослідження показують, що силові тренування також підвищують аеробну функцію організму, що стає ще важливіше з віком.

Зубна нитка

Ігнорувати зубну нитку не варто нікому. Так, заняття це клопітке, але щітка не допоможе позбутися від нальоту між зубів, який призводить до утворення зубного каменю. Дурниця? Зовсім ні. За даними Національного інституту стоматологічних та краніофаціальних досліджень, захворювання ясен негативно впливають на серце, а це вже серйозно.

Серце

До речі про серце. У тридцять років мало хто думає, що з ним можуть виникнути проблеми і абсолютно даремно. Підвищений ритм сучасного життя, помножений на часті стреси і відсутність спорту, позначається дуже швидко. Щорічна діагностика у терапевта є просто необхідністю.

Молочні продукти

Не варто уникати і молочних продуктів. Це практично єдине природнє джерело кальцію для людини, а споживання кальцію дійсно важливе для тих, хто не хоче мати справу з артрозом або артритом вже в 35 років.

Діагностика

Профілактичні походи до терапевта повинні повторюватися кожні півроку, навіть якщо нічого не болить. Багато хвороб мають бридку звичку розвиватися без ускладнень до самої останньої стадії. До чого придумувати собі зайві проблеми?

Занадто багато солі

Абсолютна більшість людей щодня споживає підвищену дозу солі. Щоденний (рекомендований лікарями) максимум складає всього половину чайної ложки. Постійне перевищення норми може викликати гіпертензію, основну причину серцевого нападу та інсульту. Контролюйте те, що ви їсте.

Зневоднення

Ще одна поширена проблема. З віком організму все важливіше отримувати необхідну порцію води – без цього будуть страждати і внутрішні органи і шкіра. Заведіть звичку пити чисту воду, це вбереже вас від багатьох неприємностей.

Сигарети

Не треба обманювати себе: навіть 1-2 сигарети в день роблять вас курцем. Рак легенів, інсульт, ішемія – це лише вершина айсберга проблем, які формуються нікотином. З віком все стає гірше, оскільки організм поступово втрачає здатність чинити опір нікотину і іншим хімічним елементам. Кинути курити потрібно обов’язково до 40 років. Чим раніше, тим краще.

Джерело

Поділись


Новини партнерів