Лікарі назвали п’ять «дивних» ознак діабету

Фахівці назвали п’ять «дивних» ознак діабету, який виникає при неправильному функціонуванні підшлункової залози, яка починає виробляти недостатню кількість гормону інсуліну. Без нього організм намагається перетворити цукор в крові в корисну енергію.

За даними ВООЗ, сьогодні від діабету страждають близько 500 млн осіб у всьому світі, проте швидше за все, ця цифра набагато вища, оскільки не всі підозрюють про наявність цього захворювання.

Однак медики наполягають, що рання діагностика дуже важлива, оскільки пацієнти схильні до високого ризику ускладнень, в тому числі зі смертельними наслідками.

Виявити захворювання можна за першими ознаками, але важливо звернути на них увагу. Часто люди їх ігнорують через їх «меншовартість».

Першим тривожним «дзвіночком» є зміна шкірних покривів. У людини з’являються дивні відчуття через зневоднення, викликане захворюванням. Варто серйозно поставитися і до потемніння в згинах на тілі (особливо під пахвами, в паху і на шиї).

Також про високий рівень цукру в крові можна судити з проблем з сечостатевою системою, оскільки через надмірну кількість глюкози в організмі пошкоджуються кровоносні судини.

Діабет небезпечний гіпоглікемією – низьким рівнем цукру в крові. Це призводить до надмірного потовиділення ночами, нерідко хворі бачать дуже яскраві сни.

Якщо рани і порізи стали гоїтися довше звичайного – це ще один серйозний привід звернутися до лікаря. Через гіперглікемію – сильне підвищення цукру в крові – може зменшуватися кількість кисню, який доставляється до ран через кровотік, що уповільнює процес загоєння і послаблює імунну систему.

Багато людей можуть довгі роки жити з діабетом, навіть не підозрюючи цього, тому що ознаки захворювання не завжди викликають погане самопочуття. Але якщо переслідують втома і постійна спрага, то відкладати візит до фахівця не варто.

Джерело

Поділись


Новини партнерів