В чому користь білкових коктейлів: відповідь фахівців

На щастя, дедалі більше людей цінують своє здоров’я та фізичну активність, тому багато людей зацікавлені в тому, щоб дізнатися, наскільки корисними є білкові коктейлі.

У цій статті ми розповімо вам, як білкові коктейлі можуть впливати на вагу тіла та покращувати ваші спортивні показники.

Поговорімо про білки

Білки – це макроелементи, які утворюються амінокислотами для вашого організму. Вони злиті ланцюгами, які називаються пептидними зв’язками. Білки відповідають за формування і регенерацію тканин у кістках, м’язах, органах і шкірі.

Ви здебільшого здобуваєте ці молекули з продуктів. Крім того, вони відіграють важливу роль у забезпеченні нормального функціонування організму.

Вони складаються з:

  • водню
  • вуглецю
  • азоту
  • кисню
  • багато з них містять сірку

Білки складають практично половину ваги тканин вашого тіла. Крім того, ви можете знайти їх у кожній клітині, що утворює ваше тіло. Вони беруть участь у всіх біологічних процесах, які відбуваються в організмі.

Білкові коктейлі

У більшості випадків білкові коктейлі мають нехорошу репутацію.

Багато людей вважають, що вони створені виключно для дуже м’язистих людей. Однак вони корисні не лише для досягнення таких цілей, тобто вони не лише допоможуть вам досягти найкращих результатів у тренажерному залі.

Ці коктейлі містять велику кількість білка. Їхня головна функція полягає в тому, щоб дати організму достатню кількість молекул, необхідних для полегшення формування м’язів.

Зараз багато людей регулярно і послідовно тренуються. Вони дуже добре розуміють, що для того, щоб залишатися у формі, їм потрібна хороші рутинні тренування. Крім того, завжди необхідно поєднувати це з харчуванням, багатим на вуглеводи, мінерали та білки.

Однак цих вимог не завжди вистачає для досягнення поставлених перед собою цілей. Хоча продукти, які ви їсте, можуть бути сповнені поживних речовин, іноді потрібні білкові добавки.

Тому білкові коктейлі можуть відігравати дуже важливу роль. Вони можуть допомогти вам отримати додаткову кількість цих молекул. Ці добавки бувають у декількох варіантах, з різними смаками і складом.

Чому вони корисні?

Основними споживачами білкових коктейлів є спортсмени, адже вони мають інтенсивну підготовку і потребують постійно бути в формі, тому їм потрібні білкові добавки відразу після тренувань. Так вони відновлюють енергію, яку використали.

У цьому сенсі білкові коктейлі гарантують, що ви отримуєте достатню кількість білка щодня. Звісно, це стосується лише збалансованого харчування. Це допоможе вам досягти бажаної ваги.

Проте ви завжди повинні бути в курсі того, скільки білка в кожному коктейлі. Надлишок білка – це погано.

Також пам’ятайте, що білкові коктейлі не є замінниками їжі. Це добавки, які допомагають отримати додаткові поживні речовини, які необхідні для правильного функціонування вашого тіла. Тому не перевищуйте рекомендовану дозу.

Вони можуть покращити здоров’я

Згідно з дослідженнями фахівців, коктейлі можуть допомогти людям, які страждають на остеопороз. Це, зокрема, стосується, коктейлів на основі сироваткових білків. Однак забагато білка може також викликати слабкість кісток. Тому завжди важливо споживати потрібну кількість.

Окрім того, вони допомагають правильно залікувати рани, коли ви травмувалися. Взагалі, білки та їхні добавки корисні для імунної системи.

На додаток до всього цього, білкові коктейлі допомагають поліпшити роботу серцево-судинної системи. Вони також можуть допомогти знизити рівень холестерину.

При цьому ми не хочемо, щоб ви думали, що споживання цих коктейлів усуне всі ваші проблеми зі здоров’ям. Ви не повинні замінювати препарат, призначений лікарем, протеїновими коктейлями. Навпаки, поєднання всього може принести велику користь для здоров’я.

Ви можете отримати ці переваги, лише якщо ви споживаєте їх у потрібних кількостях. Інакше надлишок білка може навіть призвести до серцево-судинних розладів або проблем з холестерином.

Чи є якісь недоліки?

Ми вже знаємо про деякі переваги, які можна отримати від споживання білкових коктейлів. Тому важливо також обговорити деякі недоліки, які можуть мати ці добавки.

У довгостроковій перспективі, якщо ви не приймаєте рекомендовану кількість для свого тіла або навпаки зловживаєте ними, рівень кальцію у вашому тілі не може накопичувати білок.

Тому цей процес може спричинити виникнення каменів у нирках. Крім того, ви можете перевантажити своє тіло занадто великою кількістю сполук. З усіх сполук в організмі саме азот може особливо збільшитися. Це змусить організм працювати більше, ніж необхідно, щоб усунути всі токсини, які білок отримує через сечу.

Так само, підвищуючи рівень азоту в крові, споживання води знижується, тому це може призвести до зневоднення.

Зверніться до фахівця, якщо ви думаєте зробити білкові коктейлі регулярною частиною вашого раціону. Він зможе порекомендувати, як це зробити найкраще. Пам’ятайте, що правильне харчування має бути запланованим процесом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів