Як правильно голодувати, щоб не нашкодити здоров’ю

Ні для кого не секрет, що розвантажувальні дні дуже корисні для нашого організму.

Але як грамотно здійснити цей процес і не нашкодити організму? Давайте розбиратися.

Для початку, потрібно отримати уявлення про те, як грамотно входити в процес голодування і як правильно виходити з нього. Також потрібно розуміти те, як правильно поводитися під час утримання від їжі. Експерти стверджують, що більшу важливість має моральна підготовка і ваша витримка. Адже погодьтеся, не так просто протриматися цілий день без їжі при такій великій кількості спокус. Їжа буде підстерігати вас на кожному кроці. Вірте в результат і покладайтеся на свою силу волі.

Для початку, вам потрібно переглянути свій щоденний раціон. Проаналізуйте меню і зменшіть порції їжі, які будете вживати в день перед голодуванням. Бажано в цей день відмовитися від м’ясних страв, не пити алкоголь і не вечеряти занадто щільно. Можна обмежитися сиром або склянкою кефіру.

День голодування найкраще провести, перебуваючи у себе вдома. Якщо ви будете проводити час в товаристві, наприклад на роботі, велика ймовірність, що колеги покличуть вас на чай з цукерками, посидіти в кафе і просто чимось пригостять. Погодьтеся, що відмовлятися в цьому випадку не дуже ввічливо. Оптимальний для голодування день – неділя. Велику користь вам принесе вживання достатньої кількості води, тобто не менше півтора літрів. Дієтологи дозволяють також пити зелений чай без цукру.

Утримуйтеся від їжі до вечора, бажано до 6 -7 години. Після цього починайте плавно виходити з голодування. Можна з’їсти трохи капусти або моркви. Якщо голод буде занадто сильним, з’їжте низькокалорійний хлібець або кашу, приготовану на воді і без цукру. Запам’ятайте одне правило – порції повинні бути маленькими.

На ранок після дня голодування можете собі дозволити з’їсти овочевий салат, додавши в нього лимонний сік. Мед з лимонним соком можна додавати також і в воду, яку ви будете споживати протягом доби. За допомогою цих дій з вашого організму почнуть активно виводитися токсини, самопочуття буде поліпшуватися, а енергія в рази додасться. У наступні пару днів після голодування дієтологи рекомендують не їсти занадто багато. Віддайте перевагу овочам, кашам на воді і лимонному соку. Від м’яса варто на цей час відмовитися. Якщо дуже хочеться, можна з’їсти трохи вареної курячої грудки.

Якщо ви будете дотримуватися всіх викладених правил, ви швидко помітите позитивні зрушення від одноденного голодування. Результат з’явиться в короткі терміни – покращиться колір обличчя, зникне зайва вага, а енергія додасться. Також подібні дні допоможуть оздоровити організм, вивести з нього шкідливі речовини, привчити себе до правильного харчування і зменшити порції.

Джерело

Поділись


Новини партнерів