Як допомогти організму впоратися з токсинами?

Щодня організм кожної людини піддається впливу токсинів. Сьогодні, мабуть, кожна людина, що стежить за своїм здоров’ям, повинна розуміти, на скільки важливо допомагати організму впоратися з тією роботою, яку він виконує щодня – допомагати боротися з токсинами.

Що ж таке токсини?

Давайте розберемося. Токсини в організмі – це сліди отрут біологічного походження, що виробляються інфекційними агентами (вірусами, бактеріями), пухлинними клітинами і т.д.

Впоратися з токсинами самостійно організм може не завжди. Можна розглянути це, наприклад, на тлі порушення роботи фільтраційних систем організму. При зниженні функціональної здатності нирок, наприклад, на тлі захворювання, речовини і медикаменти, які потрапляють в організм разом з продуктами харчування, не можуть бути виведені в потрібному обсязі. В результаті – токсини поступово накопичуються в організмі і, циркулюючи в кровотоці, поступово отруюють його.

Як же зрозуміти чи потребує організм очищення? Медики відзначають ряд найбільш важливих ознак, наявність хоча б трьох з яких, говорить про необхідність проведення детоксикації. Ось ці ознаки:

  • Головні болі.
  • Порушення сну.
  • Дратівливість
  • Підвищена стомлюваність.
  • Неприємний запах з рота, що зберігається навіть після чищення зубів.
  • Підвищена пітливість.
  • Порушення дефекації (запор/діарея).
  • Повторюваний стоматит/бронхіт/риніт/синусит.
  • Камені в нирках і жовчному міхурі.
  • Набряклість ніг.
  • Підвищене газоутворення (метеоризм).
  • Нездоровий колір шкірних покривів, їх сухість.
  • Сверблячка, алергічні реакції.

Що ж може допомогти в боротьбі з токсинами? А допомогти можуть, здавалося б,  звичайні продукти. Наприклад, яблука, так як містять в собі флоридзин, що активізує вироблення жовчі. Жовч сприяє нейтралізації і виведення ряду токсинів. Однак, варто зазначити, що флоридзин в м’якоті яблука хоч і присутній, але міститься в значно меншій кількості, ніж в шкірці і кісточках. А тому – яблука краще їсти зі шкіркою.

Мигдаль, кориця, імбир і насіння льону також допоможуть вивести токсини. До того ж, імбир добре справляється з алкогольною інтоксикацією, прискорює обмін речовин. Вживанням спаржі, броколі, часнику і цибулі ви допоможете організму в очищенні печінки і судин, в тому числі і від важких металів (свинцю, ртуті та інших).
Авокадо рекомендують включати в раціон людей похилого віку, адже він багатий на поживні елементи і антиоксиданти, а також здатний нейтралізувати токсини, які руйнують стінки судин.

Завдяки своєму унікальному хімічному складу буряк сприяє звільненню крові від шкідливих речовин і підвищенню опірності організму.

Чорниця містить ацетилсаліцилову кислоту, завдяки чому сприяє зниженню ризику переходу запалення в хронічну стадію.

Капуста, володіючи підвищеним вмістом карбінолу і сірки, сприяє процесу регенерації тканин, а також регулярному механічному очищенню печінки і кишечника.

Лікопін, який міститься в грейпфруті, усуває вільні радикали і відновлює пошкоджені клітини.

Зелений чай також допоможе у виведенні з організму шкідливих речовин, а також посприяє зниженню рівня цукру в крові.

Лимон стимулює вироблення ферментів, що нейтралізують токсини.

Ананас сприяє механічному очищенню кишечника за рахунок бромелаїну, що міститься в ньому, і який здатен прискорювати метаболізм і виводить токсини з організму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів