Натуральні засоби для горла та покращення голосу

Співаки, публічні спікери та представники будь-яких інших професій, яким також доводиться багато розмовляти впродовж дня, неодмінно повинні мати в арсеналі ефективні натуральні засоби для горла, щоб регулярно піклуватися про свій голос.

Окрім згаданих вище людей ці засоби також стануть у пригоді тим, хто втратив голос або страждає на хронічні захворювання горла. У цій статті ми зібрали найкращі натуральні засоби для горла, за допомогою яких ви зможете швидко та ефективно позбутися дискомфорту у горлі та повернути голос.

Шкідливі фактори, які негативно впливають на голос

Насправді є чимало несприятливих факторів, які згубно діють на роботу горла та стан голосу, а саме:

  • Погане мовлення, зокрема перенапруження голосових зв’язок
  • Часті крики та голосні розмови
  • Куріння
  • Забруднене навколишнє середовище
  • Температурні зміни та постійне перебування у приміщеннях з кондиціонерами.

Варто також запам’ятати, що горло зазнає шкідливого впливу не тільки зовнішніх, але і внутрішніх факторів. Окрім таких неприємних захворювань, як застуда та грип, є також зв’язок між горлом та щитоподібною залозою чи кишківником.

Натуральні засоби для горла та покращення голосу

1. Подорожник

Подорожник великий – це поширена рослина, яка вперше з’явилася в Європі. Зазвичай він росте у вологому середовищі, а саме біля річок та інших водойм.

Подорожник має здатність заспокоювати подразнення в горлі, повертати голос, знімати больові відчуття та боротися з ознаками застуди. Натуральні засоби на основі подорожника є напрочуд ефективними у боротьбі з кашлем та втратою голосу.

  • Ви можете вживати подорожник у вигляді чаю або ополіскувати цим засобом горло.

2. Мальва

Мальва, або калачики – це корисна рослина, яка за своїми властивостями дуже схожа на подорожник завдяки високому вмісту клейкої речовини.

Чи знаєте ви, що таке клейка речовина, яка входить до складу багатьох рослин? Ця речовина є видом желеподібної клітковини, яка міститься і у квітах, і в листі. Саме завдяки клейкій речовині натуральні засоби для горла на основі мальви не тільки знімають подразнення, але і захищають слизову оболонку шлунка та кишківника.

Не забувайте, що мальва володіє потужними протизапальними, протикашльовими та заспокійливими властивостями. Саме тому натуральні засоби на її основі є незамінними для боротьби з такими проблемами:

  • Подразнення горла
  • Кашель, особливо сухий
  • Втрата голосу
  • Охриплість
  • Фарингіт
  • Застуда.

3. Сальвія

Сальвія, або шавлія віщунів, володіє потужними протизапальними та антисептичними властивостями. Погодьтеся, що ці властивості є незамінними для лікування подразнених частин верхніх дихальних шляхів.

Натуральні засоби з додаванням сальвії допоможуть при будь-яких порушеннях у роботі горла. Зокрема ці засоби є ефективними помічниками у боротьбі з тонзилітом, кашлем, охриплістю та ларингітом.

4. Прополіс

Вірте чи ні, але прополіс є неймовірно дієвим натуральним антибіотиком. Саме тому він чудово підходить для зміцнення імунної системи та боротьби з інфекційними процесами в горлі.

До того ж ця рослина володіє антисептичними властивостями та характеризується високим вмістом вітамінів, мінералів та ефірних олій. Натуральні засоби з додаванням прополісу є незамінними помічниками у боротьбі з гострими та хронічними запальними процесами в дихальних шляхах.

  • В період загострення захворювання рекомендуємо щогодини вживати по 5 крапель прополісу, допоки симптоми хвороби не стануть менш помітними. Поступово кількість прополісу можна зменшувати.

5. Імбир

Імбир – це корінь зі свіжим пряним смаком. Корінь імбиру чудово розігріває тіло, саме тому він підходить для лікування хворого горла.

Натуральні засоби для горла з додаванням імбиру є незамінними для співаків та інших людей, яким дуже важливо піклуватися про збереження голосу, адже вони запобігають розвитку захворювань горла та прискорюють зникнення неприємних симптомів.

  • Імбир можна використовувати для приготування чаїв та інших напоїв. Якщо вам подобається пряний смак імбиру, ви також можете смоктати корінь свіжого імбиру.
  • Імбир також часто використовують в кулінарії. Він робить продукти більш соковитими, тому імбир можна додавати до м’ясних та рибних страв.

6. Кориця

Цейлонську корицю вважають одним з найкорисніших видів цієї прянощі, адже вона чудово зігріває та покращує кровообіг, а ще володіє потужними противірусними, протизапальними та антибактеріальними властивостями.

Завдяки численним перевагам кориця напрочуд добре підходить для виготовлення засобів для профілактики та лікування захворювань горла. Ви можете використовувати корицю для приготування чаїв та настоїв. Щоб зробити напій смачнішим, можете додати до нього лимонний сік, натуральний мед або стевію.

7. Часник

Як і прополіс, часник є потужним натуральним антибіотиком. Натуральні засоби з часником чудово очищують та заспокоюють горло, а також усувають неприємні больові відчуття.

  • Найкраще вживати часник свіжим. Утім, якщо ваш організм погано засвоює сирий часник, радимо вживати екстракт часнику у вигляді вітамінних добавок.

8. Куркума

Куркума – це корисна спеція, яка чудово усуває больові відчуття та бореться з ознаками запалення. Замість щоденного вживання таблеток, які можуть мати побічні ефекти, краще вживати мелену куркуму.

  • Куркуму можна застосовувати для приготування чаїв або готувати на її основі так зване “золоте молоко”.

9. Яблучний оцет

Насправді яблучний оцет є настільки корисним, що його дуже часто використовують для приготування різних натуральних засобів.

З метою приготування засобів від захворювань горла ми рекомендуємо розчинити столовий оцет в теплій воді, тобто приготувати на його основі ополіскувач. Оскільки оцет має здатність усувати слиз, який накопичується на голосових зв’язках, натуральні засоби з оцтом чудово підходять для боротьби з інфекційними процесами в горлі.

Використовуйте засіб для ополіскування горла з додаванням оцту кожного ранку натщесерце для того, щоб повернути голос та вивести з організму токсини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів