Лікарі назвали найкорисніші поєднання продуктів для організму

Прихильники здорового способу життя не з чуток знають про те, яку користь несе в собі той чи інший продукт. Але не всім відомо, що існують такі комбінації, які підсилюють властивості продуктів і в рази збільшують їхні корисні властивості.

РОСЛИННА ОЛІЯ + САЛАТ

Олія допомагає засвоюватися клітковині, яка міститься в зелені. Таким чином, в шлунку не виникає важкість, а корисні жири швидко перетравлюються і не перетворюються в зайві сантиметри на талії.

ШПИНАТ + ПОЛУНИЦЯ

Залізо, яке входить до складу зелені, найкраще засвоюється в поєднанні з вітаміном С, на який багата ягода. Крім полуниці, на вітамін С багаті цитрусові, ківі та інші фрукти. Додавши до даних продуктів трохи рікоти або зернистого сиру, можна зробити смачний салат.

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ + ЛИМОН

Сам по собі зелений чай надзвичайно багатий на корисні мінерали та антиоксиданти, які дозволяють поліпшити травлення, знижують рівень цукру в крові і виводять з організму шлаки і токсини. Лимон посилює дію напою і робить його ще кориснішим.

ВІВСЯНА КАША + ЯГОДИ

І той, і інший продукт має в своєму складі фітохімікалії, які забезпечують антиоксидантні властивості і налагоджують обмінні процеси в організмі. Більш того, дане поєднання підсилює відчуття ситості і насичує організм необхідною кількістю вітамінів і мінералів.

КАВА + КОРИЦЯ

Продукти, що містять корицю, мають меншу калорійність, володіють антиоксидантними властивостями і прискорюють процеси травлення. Поєднання кофеїну і кориці дозволяє швидко і ефективно спалити жир.

БАНАН + ЙОГУРТ

Кальцій, що міститься в молочних продуктах, краще засвоюється при наявності інуліну, який входить до складу пшениці або бананів. Найбільш корисним поєднанням продуктів в даному випадку є сир з бананом або натуральний йогурт з бананом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів