Лікарі розповіли, чому німіють ноги

Медики вважають, що насторожитись потрібно тим, хто страждає від вранішнього оніміння ніг.

Під скутістю суглобів можуть ховатися серйозніші проблеми, попереджають фахівці.

Зайва вага

Через надмірну вагу створюється зайве навантаження на суглоби, від чого відбувається зношування меніска (прокладки, завдяки якій створюється стабільність суглоба). Скутість вранці в такому випадку виникає в ногах – колінних і гомілковостопних суглобах. Це пов’язано з тим, що за ніч суглоби розслабляються, а коли ви встаєте з ліжка, вони різко починають відчувати навантаження. Через півгодини неприємні відчуття істотно зменшуються.

Ревматоїдний артрит

Це ураження сполучної тканини запального характеру з ураженням суглобів, що має аутоімунне походження. Ранкова скутість в суглобах і є першим симптомом розвитку захворювання. В такому випадку ускладненість в рухах зберігається близько години, при цьому спостерігається м’язова слабкість. Пізніше може розвинутися деформація уражених суглобів і порушення їхніх функцій.

Псоріаз

При захворюванні на псоріаз скутість суглобів з’являється в 6% випадків, і частіше передує шкірним проявам захворювання. При псоріазі страждають як дрібні, так і великі суглоби. При цьому спостерігається почервоніння і набряк суглоба і прилеглої ділянки.

Ревматизм

Це захворювання, спровоковане впливом бета-гемолітичного стрептокока групи А, яке виникає врезультаті раніше перенесеного захворювання горла (ангіни, фарингіту, хронічного тонзиліту) стрептококкового походження. При ревматизмі страждають в більшості випадків великі суглоби. Захворюванню властива симетричність і “летючість”. У період запалення суглоб на дотик гарячий, а шкіра навколо – червона.

Джерело

Поділись


Новини партнерів