Лікарі розповіли про головні помилки при лікуванні грибкових інфекцій

Грибок стопи

В першу чергу, потрібно завжди зберігати руки чистими. Гігієна грає важливу роль не тільки в лікуванні, але і в запобіганні грибкових інфекцій. Використовуйте очисники для рук, не забувайте користуватися милом якомога регулярніше. Застосовуйте прописані дерматологом протигрибкові присипки, оскільки вони дозволяють лікувати інфекцію і полегшувати свербіж, а також біль. Якщо ви страждаєте від діабету, то необхідно бути особливо ​​обережними, так як в цьому випадку схильність до грибкових інфекцій виростає через неконтрольований рівень цукру в крові.

Існує чималий ризик рецидиву грибкової інфекції в тому випадку, якщо ви не дотримуєтеся всіх правил лікування. Тому дуже важливо, щоб через терапію пройшли всі люди, які могли стати джерелом інфекції, включаючи родичів і колег. Слідкуйте за чистотою санвузлів, частіше періть одяг з використанням дезінфектантів. Під час лікування інфекції уникайте носіння тісного одягу на кшталт джинсів і нижньої білизни, яка облягає, так як вона не дає шкірі дихати, утримуючи тепло і вологу. А це підходяще середовище для розвитку грибків і бактерій.

Намагайтеся уникати басейнів, так як в цьому випадку ви не тільки будете зволожувати шкіру додатково, але і збільшите ймовірність поширення грибкової інфекції серед інших людей. Якщо вода в басейні не дезінфікується належним чином, то там теж можна підхопити грибок. Якщо інфекція розвивається в області паху або під пахвами, то краще на деякий час уникати гоління волосся в цих зонах тіла. Будь-які порізи шкіри можуть зробити стан важчим. Також намагайтеся утримуватися від заповнених людьми місць.

Джерело

Поділись


Новини партнерів