Вчені назвали найкорисніші продукти для нирок

Вчені назвали найкорисніші продукти для нирок, ними є фрукти і овочі. Вживання їх в достатній кількості дозволяє організму підтримувати здоров’я нирок на належному рівні.

Лідером рейтингу визнали цвітну капусту, вона містить досить велику кількість поживних речовин і вітамінів. У ній є мінімум калію, при цьому доволі багато фолієвої кислоти. Присутній вітамін С і вкрай корисні волокна. Рівень цукру в крові після вживання цвітної капусти знижується.

Далі медики називають моркву, даний овоч забезпечує нормалізацію артеріального тиску. При регулярному вживанні моркви здоров’я нирок підтримується на належному рівні.

Лікарі вказують і на яблука, дані фрукти насичені пектином. Поряд з цим фахівці рекомендують вживати цибулю, яка є особливо корисною для людей, які мають порушення роботи нирок у вигляді дисфункції. Зелена і ріпчаста цибуля містять простагландин, даний компонент зменшує в’язкість крові. Цим забезпечується нормалізація артеріального тиску.

Разом з тим корисний часник. Він містить велику кількість антиоксидантів, вони успішно пригнічують запальні процеси в організмі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів