Лікарі назвали напій, який покращить здоров’я судин

Вчені довели, що харчування може впливати на стан судин людини. Було доведено, що вони можуть страждати від неправильного харчування.

Судини – це еластичні трубочки в організмі людини, по яких тече кров. Вона може затромбовувати посудину в разі, якщо консистенція її густа. На стінках судин утворюються атеросклеротичні бляшки під впливом глюкози і холестерину. Ці нарости теж здатні перекрити вільний потік крові в посудині. Існують продукти харчування, які потрібно вживати для підтримки здоров’я судин.

Шпинат містить 2 компонента, позитивно впливають на стінки судин. Це речовина, що розширює стінки наших кровоносних трубочок, і фолієва кислота, яка також сприяє релаксації судин. Вживання шпинату попереджає виникнення стенокардії, зменшує артеріальний тиск і мінімізує ризики інфаркту та інсульту.

У гранаті містяться поліфеноли, які відносяться до групи сильнодіючих антиоксидантів, які зменшують здатність тромбоцитів злипатися. Так попереджається тромбоутворення в судинах. Отже, гранат перешкоджає виникненню тромбів і в їжі дуже хороший, на думку кардіології. Досить 100 м на добу граната для розрідження крові.

Чорний чай також позитивно впливає на судини. Він містить групу речовин, що володіють антиоксидантними властивостями і здібностями розчиняти атеросклеротичні бляшки, тобто він запобігає можливість захворювання атеросклерозом. Якщо випити 4 склянки несолодкого чаю на день без будь-яких добавок, то користь від нього буде гарантованою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів