Вчені довели негативний вплив вітамінів на здоров’я

Канадські та американські вчені в новій роботі довели негативний вплив вітамінів та інших харчових добавок на стан здоров’я. Багато з подібних препаратів відіграють незначну роль в профілактиці хронічних захворювань.

Вчені провели дослідження за участю громадян Данії, які страждають від діабету, а також які проживають в місцевості, де є нестача селену. Виявилося, що прийом даного препарату не допомагає поліпшити стан організму з даною недугою. Вчені відзначили, для здорового старіння і профілактики основних хронічних захворювань слід поліпшити загальну якість харчування, займатися спортом, відмовитися від куріння, підтримувати здоровий режим сну і мінімізувати стрес.

У недавньому дослідженні, яке проводилось на території США, де селен міститься в регіонах проведення експерименту, вживання додаткової кількості цієї речовини лише збільшувало ризик розвитку діабету 2 типу. Споживання селену в раціоні значно варіюється між країнами і регіонами, в основному через відмінності в рослинній їжі. Для більшості країн без чіткого дефіциту поживних компонентів вчені рекомендують вживати загальні дієтичні добавки для підтримки здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів