Що буде з організмом, якщо їсти по 3 яйця кожного дня

Яєчні продукти є найціннішим джерелом корисних елементів, необхідних для злагодженого функціонування людського організму. Якщо звернутися до цифр, тільки одне варене яйце містить (в розрахунку від рекомендованого раціону споживання для кожної окремо взятої речовини):

  • Вітамін А: 6%;
  • Фолієву кислоту: 5%;
  • Вітамін B5: 7%;
  • Вітамін B12: 9%;
  • Фосфор: 9%;
  • Селен: 22%;

Яйця також містять пристойну кількість вітаміну D, E, K, B6, а також кальцію і цинку.
Разом: 77 калорій, 6 грам протеїну і 5 грам здорових жирів.

Що ж буде з організмом, якщо він буде отримувати в день не одне, а, припустимо, цілих три яйця? Ділимося низкою цікавих досліджень на цей рахунок.

1. Рівень вашого холестерину ЛПВЩ (або «хорошого холестерину») підніметься

Не варто забувати: яйця є «коморою» холестеролу з функцією зі знаком «плюс». Справа в тому, що цей тип холестеролу (в складі ліпопротеїнів високої щільності, або ЛПВЩ) допомагає нашому організму з транспортуванням холестерину з різних частин тіла в печінку. Там і відбувається складна реакція по ліквідації того самого «шкідливого» холестерину, за який так лають яйця. Так що, відновлюючи їх в статусі корисних продуктів, робимо висновок: регулярне споживання трьох яєць в день підвищить рівень ваших ліпопротеїнів, що відповідають за видалення холестеролу зі знаком «мінус».

Більш того, підвищення рівня ліпопротеїнів високої щільності значно знижує ризики, пов’язані з виникненням серцево-судинних захворювань. Три яйця навряд чи створять магію з вашим здоров’ям, але влаштують йому першокласну профілактику.

2. Ідеальний продукт для міцних і здорових м’язів

Середнє велике яйце містить всього 72 калорії, більшість з яких представлено у вигляді протеїну. Він є головним будівельним матеріалом і відновлює клітин м’язової тканини людини, без якої було б важко не тільки займатися спортом, але і змінювати положення тіла в просторі в цілому. Для людей, що активно займаються фітнесом, споживання трьох яєць в день може стати чимось на зразок «золотого» правила (і це цілком виправдано).

3. Кістки скажуть вам велике «спасибі»

Раніше медики вважали, що тваринний білок негативно позначається на здоров’ї кісткової системи. Однак останні наукові дослідження спростували це твердження: виявилося, що достатній рівень споживання протеїну позитивно позначається на щільності кісток. І цьому є логічне пояснення: тваринний білок прекрасно поглинає і зберігає кальцій, який, як всім відомо, є першим в топ-листі елементів для сильних кісток.

4. Ефективна профілактика зору

До складу яєць входять такі антиоксиданти, як лютеїн і зеаксантин, які (і це науково доведено) позитивно впливають на здоров’я очей. Ці дієві антиоксиданти збираються на сітківці очей і запобігають великій кількості дегенеративних процесів, яким може піддатися ваш зоровий апарат.

5. І найприємніше: ви почнете їсти менше

Дійсно, яйця, завдяки високому вмісту протеїну, допомагають швидко відчути насичення і на весь день скоротити ймовірність настирливих позовів перекусити. Зваріть яйце, виберіть соковитий фрукт і подайте їх разом з вівсяною кашею: після такої корисної і ситної трапези ви забудете про їжу принаймні до наступного ланчу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів