Фахівці: вживати оселедець – корисно для здоров’я

Багато людей асоціюють оселедець з вечерею в переддень Різдва – тоді ми подаємо його, приготованим декількома способами: в олії, в оцті, під шубою і т. д. Ця непримітна, пов’язана з фаст-фудом, риба повинна, однак, потрапляти на наш стіл набагато частіше, ніж просто з нагоди Різдва.

Оселедець – це риба, наповнена поживними речовинами, і в той же час вона є однією з тих риб, які найменш сильно забруднені важкими металами. Крім того, хоча оселедець є жирною рибою, він не дуже калорійний.

Оселедець – харчова цінність

У м’ясі оселедця ми знаходимо багато цінних омега-3 кислот, які знижують рівень шкідливого холестерину і регулюють рівень артеріального тиску. Ми шукаємо ненасичені жирні кислоти в рибі, але часто ми вибираємо той вид, який, хоча і смачний, але частіше за все забруднений важкими металами, наприклад лосось або тунець. Тим часом, оселедець схильний до дуже незначного забруднення, тому ви можете їсти його досить часто і це буде безпечно для вас.

Варто знати, що високий вміст омега-3 в оселедці дуже цінний для людей, які борються з депресією і розладами настрою, оскільки підвищує рівень серотоніну, а він в свою чергу підсилює стійкість до стресів і має антидепресивну дію. Ці кислоти також зміцнюють пам’ять і концентрацію і покращують загальне функціонування мозку.

Крім того, оселедець має багато вітамінів А, D, вітамін B групи. Вони є цінним джерелом йоду, заліза і кальцію, магнію, фтору, калію та інших мінералів.

Оселедець – як його вживати?

Оселедець сповнений цінних інгредієнтів, і в той же час допомагає підтримувати струнку фігуру. Хоча він відноситься до жирної риби, в ньому дуже мало калорій. Однак, щоб насправді скористатися його корисними властивостями, ви повинні споживати його правильним чином.

Перш за все, оселедець завжди повинен бути свіжим. Найкраще купувати його в спеціалізованому магазині, не вибирати попередньо упакований і вже замаринований оселедець в спеціях або соусі. Найкраще приправити рибу самостійно. Краща ідея – спекти або приготувати свіжу рибу.

 

Поділись


Новини партнерів