Лікарі назвали 7 продуктів, які ефективно знижують тиск

Згідно з дослідженнями вчених, на гіпертонію страждає не менше одного мільярда жителів нашої планети. Щоб підтримувати своє здоров’я в нормі і не страждати від поганого самопочуття, крім прийому призначених препаратів і регулярних обстежень необхідно стежити за харчуванням і дотримуватися особливої дієти. Нижче наведено перелік продуктів, якими рекомендується збагатити раціон при підвищеному тиску.

БРОКОЛІ
Даний продукт містить велику кількість мінералів, що знижують тиск: кальцій, калій і магній. Регулярне вживання броколі в їжу сприяє зниженню ризику виникнення серцево-судинних захворювань і гіпертонії.

БАНАНИ
Ще один тип продукту, що містить близько 400 мг калію – мікроелемента, який ефективно зміцнює судини і сприятливо впливає на серце.

ЗАПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ
Дана страва містить рекордну кількість магнію і калію, які сприяють швидкому виведенню з організму натрію. В результаті знижується тиск і поліпшується кровообіг.

ЧОРНИЙ ШОКОЛАД
Продукти з високою процентною частиною какао містять флаваноли, які зміцнюють судини і роблять їх більш еластичними і пружними. Не відмовляйте собі в невеликій кількості темного шоколаду щодня.

ГРАНАТ
Для зниження тиску фахівці рекомендують щодня випивати склянку свіжовичавленого гранатового соку. Він ефективно очищає судини, а що містяться в ньому мікроелементи дозволяють знизити тиск і мінімізувати ризик виникнення інсультів та інфарктів.

КВАСОЛЯ БІЛОГО СОРТУ
Містить магній, кальцій і калій, які сприятливо впливають на кровообіг і допомагають знизити тиск.

ВІВСЯНКА
Багата на клітковину, тому дозволяє нормалізувати артеріальний тиск, зміцнити судини і уникнути утворення згустків крові і накопичення зайвого жиру в тілі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів