Лікарі назвали фрукт, який може зміцнити нервову систему

Хурма містить багато корисних речовин. Хурма використовується для профілактики і лікування багатьох захворювань, вважається одним з найбільш дієтичних продуктів, що сприяють схудненню.

Хурма багата вітамінами С, Е і А, а також калієм, кальцієм, залізом, фосфором, магнієм, йодом і міддю – цей багатий набір мікроелементів робить її надійним захисником при авітамінозі (саме тому хурму рекомендують включити в свій раціон ранньою весною), допомагає підвищити працездатність, підняти тонус організму і заспокоїти збуджену нервову систему. Значний вміст в хурмі йоду робить її відмінним засобом для профілактики хвороб і порушень щитоподібної залози.

Одна з корисних властивостей хурми для організму – її знижена кислотність. Хурма допомагає налагодити роботу шлунка при його розладах, при виразковій хворобі, при хворобі печінки та нирок. Вона також володіє антибактеріальними властивостями і допомагає боротися з різними вірусами.

Користь хурми доведена тільки при правильному зберіганні плода. Щоб зберегти корисні властивості хурми, стиглу ягоду потрібно зберігати в холодильнику у відділенні для фруктів і овочів, по можливості уникаючи пошкоджень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів