Зміцнюємо імунітет взимку: 7 найкорисніших фруктів

Взимку наш імунітет особливо слабшає в зв’язку з недостатньою кількістю вітамінів і мінералів в організмі. Щоб вирішити дану проблему, багато людей налягають на фрукти та овочі, п’ють більше соків, приймають біологічно активні добавки або пропивають курс вітамінів в формі таблеток. Але фахівці радять заповнювати нестачу поживних речовин свіжими фруктами. Важливо – віддавати перевагу сезонним продуктам.

Найкориснішими фруктами зими вважаються:

ЦИТРУСОВІ

Вони містять значну кількість вітаміну А, В, С а також D і PP. Грейпфрут позитивно впливає на артеріальний тиск, а апельсин нормалізує холестерин. Крім цього, цитрусові позитивно впливають на стан волосся і шкіри, покращують процес травлення і зміцнюють імунітет.

ХУРМА

У складі цього плода також є велика кількість вітаміну А. Хурма вважається дієтичним продуктом. Вона не тільки покращує травлення, але і прискорює процеси регенерації клітин, покращує зір і навіть підвищує настрій.

ЯБЛУКА

Прискорюють обмінні процеси в організмі, а також містять залізо, йод, вітамін С. Покращують самопочуття, борються з анемією і зміцнюють імунітет.

ГРАНАТ

Очищає організм від токсинів, допомагає побороти віруси і патогенні мікроорганізми, позитивно впливає на судини, нервову систему і підшлункову залозу.

ЖУРАВЛИНА

Зберігає корисні властивості навіть при заморожуванні. Володіє протизапальними властивостями, допомагає боротися з застудними захворюваннями і ГРВІ, знімає жар, зміцнює серцевий м’яз.

АНАНАС

Такий екзотичний фрукт є корисним і в холодну пору року. Він містить вітамін А і РР, вітаміни групи В, а також мідь, цинк, кальцій, залізо і йод. Покращує травлення, знижує артеріальний тиск, позитивно позначається на крові.

КІВІ

Всього один плід ківі містить в собі добову норму вітаміну С. Вважається дієтичним фруктом, разом з тим містить велику кількість вітамінів, нікотинової кислоти та інших мікроелементів. Корисний при захворюваннях серцево-судинної системи, позитивно впливає на обмінні процеси в організмі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів