Вчені з’ясували, чому червоне м’ясо призводить до серцево-судинних захворювань

Вчені з клініки Клівленда з’ясували, чому споживання червоного м’яса може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань. Інформацією поділилося закордонне видання Daily Mail.

Дослідники заявили, що поїдання одного м’ясного бургера в день може викликати серцевий напад. Всьому виною є органічна сполука, відома як TMAO (N-окис trimethylamine). Рівень триметиламіну N-оксид, що перевищує порогові значення, є попередником ряду захворювань, серед яких інсульт, серцеві напади. Перше дослідження такого роду показало, що рівні TMAO виросли в середньому в три рази серед учасників, які віддавали пе за краще дієту з переважанням м’яса. Відзначається, мова йде всього про місяць такого харчування. У деяких випадках показники підскочили в 10 разів у порівнянні з тими людьми, які їли курячі або вегетаріанські страви.

Подальша наукова робота полягала в наступному, в експерименті брали участь 113 осіб. Опоненти були забезпечені трьома різними планами харчування у випадковому порядку, червоне м’ясо, куряче або овочі. Після того, як добровольці припинили нездорове харчування, рівень TMAO, який був пов’язаний з розвитком зміцнення артерій – був знижений в рази. За словами вчених, нирки досить швидко вивели з організму шкідливий з’єднання.

Відзначається, що червоне м’ясо, таке як яловичина, баранина і свинина, є хорошим джерелом білка, вітамінів і мінералів і може стати частиною збалансованого раціону. Надмірне його споживання збільшує ризик розвитку раку. У зв’язку з чим вчені радять не перевищувати споживання продукту частіше 2-х разів на тиждень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів