6 ознак, які вказують на захворювання серця

Захворювання серця – недуги, від яких потерпають не тільки люди похилого віку, а й молодь. Причинами їх виникнення можуть бути різні фактори, серед яких неправильне харчування, часті стреси, малоактивний спосіб життя, генетична схильність і навіть наявність шкідливих звичок. Такі хвороби не завжди мають яскраво виражені симптоми, тому в їх лікуванні часто виникають певні труднощі. Лікарі виділяють наступні ознаки захворювання серця, на які варто завжди звертати увагу:

БОЛІ В ГРУДЯХ

Хоча цей симптом і є одним з найбільш поширених, частіше він виникає далеко не на перших етапах протікання хвороби. Якщо дискомфорт в області грудей турбує все частіше, а сам біль стає все інтенсивнішим, обов’язково зверніться до лікаря і зробіть кардіограму.

БОЛІ В РІЗНИХ ЧАСТИНАХ ТІЛА

При захворюваннях серця болі можуть виникати не тільки в грудях, але і в тих частинах тіла, які перебувають біля них. Це може бути живіт, спина, плечі, руки, шия і навіть щелепа.

РЯСНЕ ПОТОВИДІЛЕННЯ

Занадто сильні виділення поту навіть у стані спокою можуть вказувати на серйозні проблеми з серцем і часто є провісниками нападів. Безпосередньо перед нападом хворі скаржаться на відчуття холодного поту.

НЕРЕГУЛЯРНИЙ ПУЛЬС

Якщо перебуваючи в стані спокою ви відчуваєте різкі перепади серцевого ритму, це може бути ознакою серцевої недостатності та інших хвороб цього органу. У разі, якщо подібне трапляється регулярно і супроводжується слабкістю, запамороченням і поганим самопочуттям, негайно звертайтеся до лікаря.

ВТОМА

Якщо ви відчуваєте безпричинну втому, сонливість, занепад сил і інші ознаки недуги, це також може бути симптомом захворювання серця. Дані ознаки зазвичай виникають на ранніх стадіях захворювання.

ЗАДИШКА

Раптова задишка хоч і може вказувати на захворювання легенів, також вона може бути наслідком серцевої недостатності. Даний симптом виникає внаслідок того, що кров погано переносить кисень і виникають проблеми з диханням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів