Лікарі назвали 7 небезпечних симптомів пневмонії

Під час застуди самопочуття залишає бажати кращого: головний біль, озноб, сонливість, підвищена температура тіла не дають нормально працювати і виконувати свої обов’язки. Відсутність необхідного лікування і недотримання постільного режиму під час захворювання може привести до більш серйозних наслідків і викликати ускладнення. Одним з них є пневмонія. Якщо у вас простежується хоча б один з наступних симптомів, не затягуйте з візитом до лікаря і починайте лікування просто зараз.

Висока температура протягом кількох днів. Якщо температура вище 38 ° С тримається у вас довше 4 днів і погано збивається, це є ознакою запальних процесів в організмі. Озноб і лихоманка не завжди означають пневмонію, але в будь-якому випадку вимагають негайного звернення до лікаря.

Слабкість і сонливість. Під час пневмонії людина відчуває сильну втому, виснаженість і сонливість. Вона багато спить, а звичайне ходіння по квартирі забирає у неї багато сил.

Сильний кашель. Якщо під час кашлю виділяється зеленувате або жовтувате мокротиння – це ознака пневмонії. У більш серйозних випадках такі виділення можуть містити вкраплення крові.

Задишка. Прискорене дихання і задишка навіть у стані повного спокою – сигнал ураження легень.

Тахікардія. При запаленні легенів йде навантаження і на інші органи. Часто хвороба супроводжується прискореним серцебиттям.

Болі в грудях. Біль у грудній клітці відчувається не тільки під час кашлю, а й в стані спокою.

Симптоми застуди не покидають довгий період часу. Якщо температура тіла періодично продовжує підвищуватися, не припиняється кашель і не стає кращим самопочуття, це привід негайно звернутися до лікаря.

Підтвердити пневмонію лікар зможе лише після того, як ви зробите знімок легенів. Не нехтуйте призначеннями і дотримуйтесь прописаного рецепту. Після прийому препаратів і проходження курсу лікування може знадобитися фізіотерапія.

Джерело

Поділись


Новини партнерів