Вчені назвали 3 найпотужніші напої від гіпертонії

За словами фахівців, багато людей навіть не здогадуються, що у них є проблеми з артеріальним тиском, не маючи на озброєнні відповідного приладу. Гіпертонія ж може привести до того, що стінки судин не витримують потужного потоку крові і лопаються, в результаті чого у хворих відбувається крововилив. Контролювати процес можна, стежачи за харчуванням, обмеживши споживання солі, але є і потужні напої, здатні тримати під контролем показники 110-130 / 70-80 мм рт. ст., в залежності від віку.

Дослідження, що проводяться Університетом королеви Марії, Лондон, і фінансуються британським Фондом серця (BHF), включали в себе вивчення медичних даних 64 добровольців, які пили чашку бурякового соку в день. Як з’ясувалося, учасники, які споживали напій по 150 мл, не мали ознак гіпертонії. Ефект викликаний високими показниками вмісту нітратів, які у великих кількостях містяться як в буряках, так і інших листових зелених овочах. Відзначається, що мова йде про свіжовичавлений сік.

Гранатовий сік уже давно пов’язаний з регулюванням артеріального тиску, що підтвердили і результати останніх спостережень. Плід діє як інгібітор ангіотензинперетворюючого ферменту, який допомагає кровоносним судинам розслаблятися і відкриватися, знижуючи кров’яний тиск.

Чай з гібіскуса також добре справляється з поставленим завданням. Все завдяки його антиоксидантній та протизапальній дії на стінки кровоносних судин, покращуючи їх еластичність. Напій має і сечогінну дію, виводячи зайву рідину з організму і регулюючи вміст К і Na.

Джерело

Поділись


Новини партнерів