Експерти дали п’ять простих порад для здоров’я легенів

Експерти з Німеччини дали п’ять простих порад для здоров’я легенів. На думку лікарів-пульмонологів, при дотриманні зазначених рекомендацій можна навіть збільшити тривалість життя.

Важливе значенням в цьому списку має відмова від згубної звички – куріння, так як канцерогенні речовини, які надходять в організм підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань. Своєрідним «помічником» шкідливих складових виступає нікотин, що знижує активність імунної системи людини. Серед частих захворювань курців мають місце: хронічний бронхіт, ішемічна хвороба серця, проблеми репродуктивного плану.

Активний спосіб життя відіграє основну роль в роботі органів повітряного дихання, фізкультура покращує насичення організму і легких киснем. Якщо часу на тренування немає, непоганим рішенням є 10-хвилинні вправи.

Як показали останні дослідження, забруднене повітря негативно позначається на здоров’ї. У зв’язку з цим слід проводити більше часу в лісі, місцях, віддалених від промислових зон. Не варто нехтувати прийомом вітамінів, особливо в застудний період, так як вони сприяють зміцненню імунітету. Мити руки слід якомога ретельніше, особливо після контактів з тваринами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів