Чотири продукти, які врятують від печії

Печія – це печіння в горлі та за грудиною, яке викликане потраплянням шлункового соку до стравоходу. Кожній людині хоч би раз в житті доводилося стикатися з цим неприємним явищем, а деякі і зовсім регулярно від нього страждають.

На жаль, ніякі продукти не здатні повністю позбавити від печії, але полегшити хворобливі симптоми допоможуть папайя, алое-вера, банан і вівсяна каша.

Папайя

Цей екзотичний фрукт містить спеціальний фермент папаїн, який сприяє травленню. Він запобігає розладу шлунка, позбавляє від нудоти і усуває печію.

Сік алое-вера

Один з найефективніших способів лікування печії – сік алое, який славиться своїми протизапальними і заспокійливими властивостями. Особливо в тому випадку, якщо печія викликана гастритом чи виразковою хворобою.

Банан

Банани – чудовий засіб від печії. Вони обволікають стінки стравоходу, тим самим знімаючи роздратування. А ферменти, які в них містяться, сприяють травленню і покращують роботу кишківника.

Вівсяна каша

Вівсянка – страва на всі випадки життя, в тому числі при печії. У ній мало жиру, багато волокон, вона заспокоює шлунок. Вівсяну кашу можна чергувати з рисовою, пшоняною і гречаною.

Джерело

Поділись


Новини партнерів