Медики назвали один з найкорисніших фруктів для здоров’я печінки

Для підтримки печінки в хорошому стані дуже корисно вживати в їжу фрукти помаранчевого і червоного кольорів, – їх плоди відрізняються підвищеним вмістом каротину і пектину, що допомагають активніше зв’язувати і виводити з організму непотрібні або шкідливі речовини.

Про те, які фрукти оздоровлюють печінку, розповів кандидат медичних наук, лікар Анатолій Печінка. За словами фахівця, хорошою підтримкою для печінки є пектин. З’єднуючись з рідиною в організмі, пектин стає гелеподібним. У цій масі «застряють» пестициди, радіонукліди, іони важких металів та інші шкідливі речовини, які загрожують цілісності клітин.

«Серед фруктів особливо корисні абрикоси. Завдяки своєму складу, в якому поєднуються, пектинові компоненти, вітаміни і мінерали, абрикоси незамінні для виведення з організму токсичних продуктів обміну і холестерину, а також корисні при інтоксикації», – зазначив лікар.

Експерт додав, що при проблемах з печінкою краще вибирати кисло-солодкі сорти абрикосів. Але якщо є гепатит, то вживати ці фрукти вже не можна: каротин абрикосів при даному захворюванні не засвоюється.

Також фахівець пояснив, що неповна склянка смузі з абрикосів може забезпечити організм людини добовою нормою вітамінів. У той же час абрикоси повні клітковини, і занадто активне їх вживання може спровокувати надмірну діяльність кишечника.

Джерело

Поділись


Новини партнерів