Фахівці назвали спеції, які категорично не можна їсти дітям

Фахівці з США назвали приправи, які загрожують здоров’ю дітей і деяких дорослих. Чим вони так шкідливі, розповіли автори дослідження.

Вчені з Північної Кароліни в ході свого дослідження змогли з’ясувати, що негативно на організм дітей можуть впливати ряд спецій.

Лікарі стверджують, що ваніль, порошок перцю чилі і куркума можуть привести до збільшення концентрації свинцю в організмі дитини, яка росте.

Свої висновки автори дослідження виклали в доповіді Центру з профілактики та контролю захворювань США.

Дослідники повідомляють, що вони виявили підвищений вміст свинцю в крові у деяких дітей. Після чого фахівці перевірили місця і умови проживання маленьких пацієнтів, а також їх раціон.

Цікаво, що всі ці діти їли їжу, яка була щедро приправлена спеціями. Контактували дітлахи також і з порошками рослинного походження.

Виявилося, що найвищі концентрації свинцю в порошках червоного перцю і чилі, кмину, анісу, куркумі, ванілі і коріандрі.

Вчені відзначають, що для організмів, які ростуть, свинець є дуже шкідливим. Він заважає розвиватися репродуктивній системі, шкодить серцю і судинам, а також нервовій системі. У дітей виникають проблеми з концентрацією уваги і пам’яттю. У деяких випадках – болі в суглобах і м’язах.

Фахівці також підкреслюють, що свинець у спеціях шкідливий не тільки дітям, але і літнім людям, а також тим, хто має слабке здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів