6 способів позбутися від неприємного запаху з рота

Portrait of beautiful young woman covering her mouth with hand. Isolated.

Поява неприємного запаху з рота має безліч причин і ще більше наслідків. Певна їжа, куріння, а також різні захворювання сприяють виникненню цієї загальної проблеми. Зберегти свіжість подиху і безперешкодно контактувати з оточуючими вам допоможуть наступні способи.

Перекис водню

Полоскання рота розчином перекису водню є нескладним методом усунення неприємного запаху. Вона має бактерицидний ефект і очищає мікрофлору на кілька годин. Для приготування розчину потрібно 15 крапель 3% перекису розчинити в 100 мл води. Полоскання проводити до 5 разів на день.

Активоване вугілля

Безпечний абсорбент здатний вивести з організму токсичні речовини, що і призводить до позбавлення від смердючого запаху з рота. Приймати медикамент рекомендується один-два тижні.

Трав’яні настої

Багато цілющих трав мають дезодоруючі властивості. До них відносяться: чебрець, календула, ромашка, шавлія, листя м’яти, ожини і суниці. Ці компоненти в невеликій кількості, заварюють окропом і настоюють.

Рослинна олія

Олія здатна надовго видалити хвороботворні бактерії і надати свіжість подиху. Для цього необхідно взяти столову ложку рідини і полоскати ротову порожнину протягом 5 хвилин. Далі олію потрібно виплюнути і очистити рот водою.

Фрукти і овочі

Якщо після прийому їжі немає можливості почистити зуби, то замість цукерки або жуйки краще пожувати селеру, яблуко, апельсин, моркву або диню. У сирому вигляді ці продукти зменшують кількість бактерій, які викликають делікатну проблему.

Вода

Мікроорганізми добре розмножуються в сухому середовищі. Тому щоденне вживання води знижує накопичення шкідливих часток, які несуть відповідальність за неприємний запах.

За допомогою цих методів можна очистити ротову порожнину, усунути бактерії і зменшити неприємний аромат. Але якщо запах присутній постійно, домашні засоби приносять лише тимчасову свіжість. Тому важливо стежити за здоров’ям, дотримуватися заходів гігієни і консультуватися з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів