Вчені назвали 10 прихованих причин дефіциту вітаміну D

Фактори ризику дефіциту вітаміну D поділяються на модифіковані і немодифіковані(фіксовані).

Останні дослідження показали, що проживання в високоширотних районах з низькою висотою збільшує ймовірність нестачі цінної речовини, оскільки ці частини земної кулі знаходяться далі від сонця, що є першою прихованої причиною.

Організм людини втрачає частину своєї природної здатності синтезувати холекальциферол з віком, тому літні люди за визначенням знаходяться в групі ризику. Латиноамериканці і афроамериканці непропорційно страждають від дефіциту вітаміну D, причиною цього є темна шкіра. Хімічний меланін, сконцентрований в верхніх шарах дерми, заважає синтезу цінного компонента. Захворювання нирок можуть створювати численні проблеми зі здоров’ям, у міру того як захворювання прогресує.

Травні ускладнення, викликані целіакією ускладнює поглинання достатньо поживних речовин, в тому числі зазначеного компонента. Муковісцидоз, прогресуюче генетичне захворювання, призводить до інфекцій легенів і утруднення дихання, викликаючи проблеми з кишечником, що також порушує всмоктування жиророзчинних поживних речовин, таких як вітамін D.

Хвороба Крона, запальна хвороба кишечника (IBD), може також перешкоджати функції вітаміну D. Жир не заважає організму виробляти або поглинати корисну речовину, замість цього надлишок жиру в клітинах “засмоктує” занадто багато вітаміну D. Процедура шлункового шунтування грає важливу роль у кількості вітаміну, яку поглинає організм.

Джерело

Поділись


Новини партнерів