Експерти назвали головну ознаку дефіциту вітаміну В12

За словами фахівців, вітамін В12 необхідний організму для повноцінного функціонування нервової системи. Основною його функцією є нормалізація кровотворення. Позитивно він впливає і на жировий обмін в тканинах печінки, знижуючи рівень холестерину, беручи участь в обмінних процесах організму. Деякими відомими ознаками його дефіциту є такі симптоми: головні болі, відчуття втоми, втрата апетиту. Не всім відомо, але наявність поколювання і больових відчуттів на задній частині ніг також вказує на те, що в організмі не вистачає важливої речовини.

«Якщо у вас є які-небудь незвичайні недіагностовані симптоми, слід негайно звернутися за допомогою до фахівця. Не виключено, що мова йде про нестачу вітаміну В12. Багато людей не відразу звертають увагу на, здавалося б, незначні симптоми. Зверніть увагу на поколювання, що йде уздовж стегон, так як в подальшому почнуться больові відчуття», – зазначають лікарі.

До інших ознак хвороби відноситься відчуття сверблячки на язику, ближче до краю, погіршення пам’яті, м’язова слабкість, проблеми із зором, зміни настрою, задишка, підвищення температури, активне випадіння волосся, потоншення нігтьових пластин. Дефіцит вітаміну може бути викликаний анемією – станом, при якому імунна система атакує здорові клітини шлунка. Експерти рекомендують доповнити раціон яловичиною, печінкою, лососем, яйцями або молочними продуктами.

 

Поділись


Новини партнерів