Лікарі назвали сік, який захищає серце від хвороб

Томатний сік слід обов’язково включити в раціон в сезон застуд і інфекцій. Цей сік є чудовим джерелом вітамінів А і С і ефективно зміцнює імунітет.

За словами експертів в області здорового харчування, томатний сік містить ніацин і волокна, які знижують рівень шкідливого холестерину в крові, протистоять розвитку атеросклерозу. Крім того, томати відрізняються великою кількістю вітаміну B6, який має здатність знижувати рівень гомоцистеїну – амінокислоти, здатної пошкоджувати артерії. Також помідори багаті калієм: добова норма калію міститься в склянці томатного соку. Томатний сік м’яко знижує артеріальний і внутрішньочерепний тиск, його корисно пити при гіпертонії і глаукомі.

Клітковина і органічні кислоти цього продукту стимулюють роботу шлунка, активізують процеси обміну речовин, стабілізують мікрофлору кишечника. Помідори містять сірку, яка покращує функцію нирок і печінки – як засіб, який очищає організм, томатний сік може виявитися незамінним у вашому харчуванні, цей сік активізує виведення радіонуклідів.

Вітамін С, якого в томатному соці також багато, сприяє зміцненню імунітету і попереджає інфекційним захворюванням. Завдяки вмісту антиоксидантних речовин томатний сік має здатність боротися з вільними радикалами. Дослідження показали, що регулярне вживання однієї склянки томатного соку запускає процес знищення вільних радикалів – молекули, які пошкоджують клітини і можуть провокувати розвиток пухлин. Є підстави вважати, що лікопен, який міститься в помідорах, допомагає запобігти раку простати, підшлункової залози, кишечника, грудей і легенів.

Однак слід знати, що пити томатний сік не можна при панкреатиті під час загострення, в гострій фазі хвороб шлунка, кишечника, при холециститі або каменях в жовчному міхурі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів