Три простих прийоми, які допоможуть розчинити тромби

Найчастіше, виникнення тромбів пов’язане зі зміною складу крові у віці старше 35 років. Прискорити розвиток цього вкрай несприятливого для здоров’я процесу можуть неправильне харчування, екологія, травми.

По суті, небезпека тромбів смертельна, оскільки пристінкові і закупорюючі утворення можуть стати причиною серцевого нападу і в гіршому випадку – у вигляді інфаркту з летальним результатом, застерегли лікарі. Медики розрізняють два основних види тромбозу: венозний і артеріальний.

Тромб  – це згусток крові, що утворився в просвіті кровоносної судини або в порожнині серця. Це може статися, наприклад, через генетично обумовлені порушення згортання крові, Також порушенню згортання крові сприяють аутоімунні захворювання, операції на великих венах.

Крім того, в ході операцій, внаслідок травми або інфекції можуть виникати ушкодження ендотелію на внутрішній поверхні судин. Це теж сприяє утворенню тромбів. Також провокувати застій крові, що веде до тромбозу, можуть фібриляція передсердь, серцева недостатність, ракові захворювання, травми або сидячий спосіб життя.

Утворившись, тромб поступово збільшується в розмірах у міру нашарування тромботичних мас. Відрив тромбу від стінки судини може привести до закупорки тромбом кровоносної судини, тобто тромбоемболії, припиняє нормальний кровотік. В результаті це часто призводить до ішемічного інфаркту. Якщо тромбоемболія виникла в судинах мозку, розвивається ішемічний інсульт.

У народній медицині існують три простих прийоми, які допомагають розчинити тромби. Стверджується, що з їх допомогою можна поліпшити стан здоров’я і крові протягом тижня.

Зокрема, для профілактики тромбозу перед їжею корисно з’їдати кілька часточок грейпфрута. Вживати очищающий судини фрукт рекомендується за 10 хвилин до прийняття їжі.

Також доцільно щодня випивати склянку томатного соку: його речовини знижують схильність тромбоцитів до злипання в згустки. Інший спосіб – вживати не менше однієї сирої моркви в день. Фітонциди і мікроелементи моркви ефективно зміцнюють стінки судин і запобігають утворенню тромбів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів