Медики: кофеїн може врятувати від неприємного захворювання шкіри

Якщо щодня випивати по чотири чашки кави, то можна знизити ризик розацеа, встановили співробітники Університету Брауна. Це хронічне рецидивуюче захворювання шкіри, що проявляється почервонінням, розширенням дрібних і поверхневих судин шкіри обличчя, утворенням папул, пустул і набряком. Як зазначає The Daily Mail, любов до кави скорочувала частоту появи запальних реакцій на 20%.

У каві є протизапальні властивості. Також він звужує кровоносні судини, що зменшує візуально почервоніння. Важливо: зараз немає офіційно визнаних лікарських засобів проти розацеа. Останнє ж дослідження доводить, що кофеїн може реально працювати.

Вчені проаналізували на прикладі більш 82000 чоловік стан здоров’я і частоту споживання напоїв і продуктів з кофеїном (кави, чаю, газованих напоїв, шоколаду). Фіксувалося і споживання кави без кофеїну. Що стосується частоти споживання кофеїну, то показники різнилися від “ніколи” до 6 порцій кави і більше в день. Найкраще себе почували люди, які споживали найбільше кави (мінімум 4 порції). Кава без кофеїну не працювала.

Джерело

Поділись


Новини партнерів