“Брудніші, ніж туалети”: Уляна Супрун розповіла про небезпеку смартфонів

Ми проводимо зі смартфонами більшу частину свого вільного часу. Вони супроводжують нас буквально всюди: на кухні, у ванній кімнаті, громадських місцях і навіть у ліжку. Протягом дня гаджет збирає величезну кількість бактерій. В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, як стежити за гігієною свого смартфона, щоб не підхопити інфекцію. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Уляна Супрун нагадала, що ми часто зберігаємо телефони в теплі і вони самі можуть нагріватися. Такі умови створюють дуже сприятливе середовище для життєдіяльності мікроорганізмів. А в деяких джерелах можна знайти інформацію, що наші телефони вдесятеро (!) брудніші за туалети.

Більшість з цих бактерій не створюють смертельної для нас небезпеки, втім серед них все ж можуть бути присутніми і патогени, наприклад – патогенні штами кишкової палички або антибіотикорезистентні стафілококи або стрептококи і багато інших. Вони можуть виступати збудниками кишкових і шкірних інфекцій, підвищити ризики гострого кишкового отруєння або викликати грип.

“Існують різні способи збереження гігієни телефону – від дезінфікуючих серветок для техніки до спеціальних ультрафіолетових кейсів, які можна використовувати і для гаманців і годинників.

Універсальнішим, ефективнішим і доступнішим способом можуть бути спиртовмісні дезінфектанти – наприклад, спиртовмісний дезінфікуючий засіб, спрей або серветки, наприклад, на основі ізопропілового спирту. Або ж скористайтеся звичайними вологими серветками, вони також очищають поверхню, хоча і не мають дезінфекційної активності”, – порадила в.о. міністра охорони здоров’я.

У сучасному світі смартфони стали фактично продовженням наших рук. Тому варто стежити за гігієною свого телефону так само ретельно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів