Лікарі назвали найкорисніші для здоров’я сухофрукти

Багато хто думає, що фрукти вважаються корисними тільки через наявнысть вітамінів. Насправді склад нутрієнтів, здатних оздоровити організм, набагато різноманітніший, ніж нам здається, і не обмежується тільки вітамінами. Те саме можна сказати і про сухофрукти. Більш того, концентрація мікроелементів в них в силу відсутності вологи більш істотна.

За словами дієтологів, сухофрукти містять такі цінні для організму поживні речовини, як білки, вітаміни, мінерали та волокна. Фахівці відзначають, що вживання сухофруктів допомагає зменшувати кількість шкідливої їжі, яка з’їдається за день – це додатково покращує здоров’я.

Які сухофрукти експерти оцінюють як найбільш корисні?

Таким, наприклад, вони вважають чорнослив – цей продукт ідеальний для поповнення енергії, необхідної тілу. Крім того, в чорносливі багато мінеральних речовин, особливо калію, що сприяє зниженню підвищеного артеріального тиску.

Інший сухофрукт, сушений інжир, ефективний для зміцнення імунної системи і більш активного травлення. Вчені наполегливо радять вживати сушений інжир в якості профілактики захворювань легенів.

Ізюм рекомендується вживати при недокрів’ї – він активізує виробництво гемоглобіну та еритроцитів. Завдяки комплексному складу з мінералів, ферментів і вітамінів родзинки є особливо корисними в сезон захворювань, оскільки стимулюють організм більш старанніше працювати над створенням додаткового рівня захисту від патогенів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів