Українців попередили про смертельну хворобу

Після випадків виявлення сибірської виразки в Одеській області українцям необхідно бути гранично обережними, так як це захворювання дуже стійке.

Постраждати можуть люди, які, в першу чергу, знаходяться в безпосередній близькості до вогнища, каже епідеміолог Юлій Жигалов.

За його словами, в зоні ризику знаходяться і ті, хто працює з тваринами.

“Збудник сибірської виразки дуже стійкий у зовнішньому середовищі, може десятиліттями зберігати життєздатність і знаходиться в грунті. Захворіти можуть люди, які перебували в районі вогнища. Перейняти хворобу можна і після контакту з хворою твариною. Можна сказати, що це професійне захворювання”, – підкреслив він.

При цьому на ранніх стадіях сибірську виразку можна сплутати з грипом чи ГРВІ. Тому при цій хворобі, як і при будь-якій іншій, важлива діагностика на ранніх стадіях.

Як говорить фахівець, при своєчасному виявлення сибірська виразка лікується антибіотиками і гамма-глобуліном, а ось без належного лікування сама хвороба протікає страшно і можливі ускладнення.

“При ураженні можуть бути ускладнення – розпад тканин, порушення кровоносної системи, сепсис, токсичний шок від розпаду клітин, набряк легенів, задуха, може бути ураження головного мозку. Тому важливо вчасно звернутися і пройти правильний курс лікування”, – сказав Жигалов.

Джерело

Поділись


Новини партнерів