Гарвардські вчені заборонили жінкам їсти фаст-фуд

Справа в тому, що оброблені м’ясні продукти підвищують ризик раку грудей, зазначає The Daily Mail. До слова сказати, дослідження, які проводилися раніше, вже пов’язували споживання оброблених м’ясних продуктів з розвитком раку підшлункової, простати і кишечника.

В рамках останнього дослідження вся увага була прикута до випадків розвитку раку грудей. І дослідники не виявили зв’язку між споживанням необробленого червоного м’яса і хвороби, чого не скажеш про оброблені м’ясні продукти. Останні підвищували ризик раку на 9%. У зв’язку з цим експерти не рекомендують споживати більше 70 грамів таких продуктів в день (еквівалентно половині бургера або однієї сосиску).

Фахівці звинувачують у всьому харчові добавки, зокрема ті, що надають обробленим м’ясним продуктам характерного рожевого кольору. Також негативно впливають насичені жири, холестерин і гем – особливий тип заліза, який можна знайти в білкових продуктах тваринного походження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів