Медики назвали 5 продуктів, що поліпшують травлення

Для того, щоб поліпшити роботу органів шлунково-кишкового тракту, позбутися від дисбактеріозу, здуття живота, прискорити обмін речовин, медики радять додати в свій раціон наступні 5 продуктів.

Редис
Цей овоч містить ефірні масла, які стимулюють обмінні процеси в організмі, поліпшують апетит, мають жовчогінну дію. Особливо корисний редис при підвищеному рівні глюкози в крові і при схильності до набряків.

Куркума
Куркума має антиоксидантні та протизапальні властивості, тому медики радять додати цю спецію в меню для профілактики гастриту і виразки шлунка, а також при печії і захворюваннях печінки.

Буряк
Буряк містить багато клітковини, вітаміни групи В, С, і РР а також такі мінерали, як залізо, магній, йод, калій, цинк, фосфор, мідь. Цей овоч покращує роботу печінки, жовчного міхура і кишечника, має сечогінну і послаблюючу дію.

Часник
Фітонциди, які містить часник, знищують хвороботворні мікроорганізми, усувають процеси бродіння в кишечнику і допомагають позбавиться від дисбактеріозу.

Морква
Морква багата клітковиною, яка очищає організм від шлаків і токсинів, приводить в норму обмін речовин. Сік зі свіжої моркви корисний людям, які мають захворювання печінки, підшлункової залози, шлунка і нирок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів