Ви такого про гречку точно не знаєте! Неймовірні факти!
Всупереч поширеній думці, гречка не відноситься до хлібних злаків!
Вона має більше спільного з насінням ревеню і щавлю! Це робить її відмінною заміною зернових для людей, які страждають непереносимістю клейковини. Гречка – прекрасна альтернатива рисовій каші для діабетиків.
Мало хто знає, що гречана крупа поживніша, ніж багато інших зернових культур. Хоча вуглеводи є її основним харчовим компонентом, гречка також багата білком, мінералами і антиоксидантами.
Вуглеводи гречки мають низький глікемічний індекс. Ось чому гречка не викликає нездорові скачки рівня цукру в крові.
Крім того, гречка містить достатню кількість клітковини і крохмалю, який має важливе значення для здоров’я товстої кишки.
Гречана крупа рясніє амінокислотами, особливо лізином і аргініном. Згідно з дослідженнями, білки, що містяться в гречаній крупі, ефективно знижують рівень холестерину в крові, перешкоджають утворенню жовчних каменів і знижують ризик розвитку раку товстої кишки.
Ця чудова крупа має більш високий вміст мінеральних речовин, ніж рис, пшениця і кукурудза. У гречці знайдені марганець, мідь, магній, залізо і фосфор.
Отже, регулярне вживання гречки може позитивно впливати на багато процесів у вашому організмі, таких як:
- баланс цукру в крові,
- кров’яний тиск,
- ліпідний обмін,
- травлення,
- імунна система,
- стан кісткової тканини,
- знижує ризик розвитку раку, особливо раку товстої кишки і молочної залози,
Примітка: Люди, які мають алергію на латекс або рис, також можуть реагувати на гречку: з’являються висип, набряк, шлунково-кишкові розлади і найсерйозніше, важкий алергічний шок!