Названий найбільш доступний спосіб уникнути інсульту

У Швеції вчені з Готенбургского університету встановили, яким простим способом можна домогтися істотного зниження ризику інсульту. Виявилося, що для цього достатньо просто ходити пішки, однак ходьба повинна займати певний час.

«Півгодинні прогулянки, що здійснюються щодня, впливають на зниження ймовірності передчасної смерті від інсультів», – наводиться висновок шведських дослідників в публікації журналу.

Вчені проаналізували історії хвороби 2300 пацієнтів з інсультом і в результаті змогли з’ясувати, що люди, які знехтували фізичною активністю і віддавали перевагу сидячому способу життя, в середньому в 1,2 рази частіше страждали від крововиливів в мозок, ніж їх однолітки, які були фізично активні. При цьому малорухливим особистостям були властиві найважчі форми інсульту.

Фахівці підкреслюють, що клітини тіла і в тому числі головного мозку потребують постійного притоку поживних речовин і кисню, а досягти цього можна лише за рахунок фізичної активності. Найбільш доступний її вид – це ходьба, але на піші прогулянки, на думку вчених, слід витрачати не менше чотирьох годин на тиждень.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів