Ці продукти повинні обов’язково входити в ваш раціон восени

Осінь – час, коли вживати варто не тільки сезонні продукти, а й ті, які містять велику кількість вітамінів для зміцнення імунітету, адже про це дуже важливо подбати перед зимою. Які продукти повинні входити в осінній раціон – читайте у нашій статті.

Виноград. Уже в жовтні сезон винограду закінчиться, і на прилавках з’являться лише привізні сорти. Тому у вересні потрібно максимально наситити свій організм виноградом, бажано домашнім.

Гриби. Звичайно, печериці можна їсти цілий рік, але якщо ви хочете насолодитися смаком свіжих лісових грибів, осінь – найкращий для цього час. З середині жовтня гриби почнуть відходити, так що поспішіть.

Інжир теж можна знайти на прилавках круглий рік, але природним шляхом він починає дозрівати з другої половини серпня, так що саме восени потрібно налягати інжир, щоб отримати якомога більше корисних речовин.

Гарбуз. Звичайно ж, осінь – сезон гарбуза, яка є дуже корисним для людини. Вживання гарбуза покращує обмінні процеси в організмі – він є основним помічником в прискоренні метаболізму.

Журавлина. Мова йде не про садову, а саме про лісову журавлину, яка росте природним шляхом, а придбати її можна на ринках. До слова, лісова журавлина набагато дрібніша, ніж садова.

Сезон баклажанів – осінь, і саме в цей період вони найбільш корисні, так як вирощуються з мінімальним використанням хімікатів.

Імбир можна купити завжди, і він здатний захистити організм від вірусів, зміцнюючи імунітет. Пийте чай з імбиром і готуйте організм до зими!

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів